Celtic Supporters Club in Norway
Avansement med bismak!
06.12.2017
Celtic sikret seg en plass i 16-delsfinalen i Europa League. Det var det eneste å glede sef over på Celtic Park i går. Brendan Rodgers spilte en av sine svakeste kamper på lenge og tapte 0-1 på et selvmål av Jozo Simunovic. Flere av spillerne har dessverre langt igjen til europeisk nivå. For ti år siden var Celtic Park en "festning", men nå har ikke Celtic vunnet en kamp i puljespillet i verken Champins League eller Europa League på fire år! 

Moussa Dembele var tilbake i startoppstillingen og en av fem endringer Rodgers gjorde i forhold til laget som startet mot Motherwell på lørdag. Utgangspunktet foran gårsdagens kamp var at Celtic ville gå videre med et tomålstap og det virket å ligge i bakhodet på altfor mange av spillerne. De møtte rett og slett ikke opp! En av de svakeste var utvilsomt Stuart Armstrong som knapt har spilt en dårligere kamp for Celtic. Han mistet ballen hele tiden og virket ikke spesielt interessert. Det var Anderlecht som var det klart beste laget før hvilen og allerede i åpningsminuttene kunne de ha ledet 1-0. Takket være en meget god redning av Craig Gordon så slapp Celtic med skrekken. Armstrong var nevnt, men også Scott Sinclair og Dembele bidro lite. I tillegg var midtforsvaret "shaky" og Celtic kan være glad for at Anderlecht ikke var verken spesielt effektive eller farlige foran mål.

Rodgers gjorde to bytter i pausen og Olivier Ntcham og Tom Rogic kom inn for henholdsvis Armstrong og Sinclair. Det første kvarteret etter hvilen var Celtic på "hugget" og spesielt Ntcham tilførte laget mye. Han ble ballvinneren Celtic så sårt savnet i 1. omgang og stod også bak flere gode målsjaner. Mot spillets gang var Simunovic uheldig da "headingen" til Pieter Gerkenes gikk via bosnieren og bak en utspilt Gordon. Etter dette gikk luften ut av Celtic og laget skapte ikke mye. Det gjorde ikke Anderlecht heller og kampen ebbet ut med 0-1. Dembele måtte forlate banen med en smell i foten etter 74 spile minuter og lørdagens helt Odsonne Edouard fikk muligheten. Scott Brown spilte sin 69. europeiske kamp og tangerte dermed Kenny Dalgliesh´rekord for skotske fotballspillere.

Førstkommende mandag får Celtic vite hvem som blir motstander i 16-delsfinalen som spilles over to kamper i februar neste år.
 
Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney; Brown, Armstrong (Ntchan 46); Forrest, McGregor, Sinclair (Rogic 46); Dembele (Edouard 74) Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Bitton og Griffiths Gult kort: Ntcham Tilskuere: 57.931 Celtics beste: Ntcham

 


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter