Barcelona ble for sterke
30.07.2016
Celtic spilte ingen dårlig kamp på Aviva Stadium i Dublin i kveld, men Barcelona ble et par nummer for store. Den største forskjellen var at Barcelona utnyttet sine muligheter langt bedre enn det Celtic gjorde. Brendan Rodgers valgte å hvile Mikael Lustig og Kieran Tierney. Kolo Toure ble igjen i Glasgow fordi han ikke enda ikke er 100% kampklar. Skadede Stefan Johansen og Erik Sviatchenko tok heller ikke turen til den irske hovedstaden. Barcelona stilte med både Lionel Messi og Louis Suarez fra start.

Patrick Roberts burde ha gitt Celtic ledelsen etter kun noen sekunder, men avslutningen hans var ikke presis nok. Etter en jevnspilt innledning var det Barcelona som tok ledelsen etter 11 minutter på et meget godt skudd av Arda Turan etter forarbeid av Aleix Vidal. Leigh Griffiths utnyttet en meget svak klarering av Barcelonas midtststopper Jose Antonio Martinez og utlignet til 1-1 etter 29 minuter. To minutter seinere satte Efe Ambrose en ball i eget nett da han skulle klarere et innlegg. En stor tabbe av Ambrose som ikke var presset i situasjonen... Scott Brown misbrukte en god mulighet til å utligne til 2-2, men skuddet hans var altfor svakt. Forarbeidet til Roberts var det imidlertid klasse over. Fem minutter før pause fastsatte Barcelona sluttresultatet til 1-3 ved Munir Muhammed.

Rodgers gjorde mange bytter i pausen og Kristoffer Ajer med en bandasjert arm fikk muligheten i 2. omgang da han erstattet Eoghan O´Connell. Nordmannen gjorde sine saker meget bra som midtstopper. Etter hvilen jevnet spillet seg ut, men ettersom Barcelona allerede ledet med to mål var i realiteten kampen avgjort. Innbytterne Stuart Armstrong og Nadir Ciftci hadde Celtis to største muligheter i 2. omgang. Nir Bitton pådro seg en skade i ankelen og er usikker til onsdagens returoppgjør mot Astana. Celtic skal ha all honnør for en bra gjennomført kamp, og det var en virkelig folkefest på et fullsatt Aviva Stadium i Dublin.

Celtic (4-3-3): Gordon (Fasan 46); Janko (Ralston 63), Ambrose (McCart 63), O´Connell (Ajer 46), Izaguirre (Fisher 78); Brown (Allan 46), Bitton (Armstrong 46), McGregor (Rogic 46); Roberts (Ciftci 46), Griffiths (Dembele 46) og Forrest (Christie 63)