Bayo markerte seg mot Hearts!
25.08.2019
Vakoun Issouf Bayo fikk sin kamp fra start for Celtic mot Hearts i går, og den ivorianske spissen markerte seg positivt med to mål. Det første målet ble offisielt stående som et selvmål av Hearts sin kaptein Christoph Bera siden ballen var borti beinet hans. Neil Lennon gjorde ytterligere tre endringer i forhold til laget som startet mot AIK på torsdag da både Nir Bitton og Olivier Ntcham var tilbake i startoppstillingen i tillegg til at Fraser Forster noe overraskende startet i mål. Celtic vant kampen komfortabelt over et heller tamt Hearts og har nå full poengpott etter tre spilte ligakamper.

Boli Bolingoli-Mbombo og Callum McGregor skapte Celtics første målsjanse hvor sistnevnte satte ballen like utenfor målet til Hearts. Nevnte Bayo markerte seg også innledningsvis med en god "heading" på Ryan Christies hjørnespark. Etter 29 minutters spill fikk Celtic uttelling - Christie sendte en lang tversoverpasning til Forrest som slo inn i feltet på direkten og Bayo vant i lufta. Ballen som nevnt innledningsvis gikk via Berra og i mål. Kristoffer Ajer, som nok en gang spilte høyreback, hadde helt på tampen et presist innlegg til Bayo som dessverre kom noen få tideler for seint.

McGregor satte inn Celtics andre mål ni minutter etter pause på et meget godt langskudd. Forarbeidet til målet var et godt angrep iscenesatt Christie og Forrest. Kun fem minutter seinere gikk Celtic opp til 3-0 ved Bayo. Han styrte inn ballen inn etter et presist innlegg fra Ajer. Mot slutten av kampen var Bayo nære sitt  tredje mål for dagen da han "headet" innlegget fra Forrest i stolpen. Ti minutter før slutt fikk Hearts straffespark etter at Christopher Jullien hadde felt Uche Ikpeazu. Forster reddet Conor Washingtons straffe, men måtte gi en retur og  på denne var Washington påpasselig fremme og reduserte til 3-1. Det var meget befriende å se at Bayo spilte en så god kamp - han kan tilføre Celtic ytterligere en dimensjon på topp med sitt sterke hodespill og gode plasseringsevne.

Nå venter en meget spennende uke for Celtic med sesongens hittil to viktigste bortekamper. Først returoppgjøret i kvalifiseringen til gruppespillet til Europa League mot AIK i Stockholm før erkerival Rangers står på motsatt banehalvdel søndag om en uke. Neste uke er også den siste hvor overgangsvinduet i Skottland er åpent og Lennon har vært tydelig på at Celtic jakter forsterkninger i spillerstallen.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Ajer (Ralston 87), Jullien, Bitton, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest, Ntcham (Johnston 69), Christie; Bayo (Griffiths 78) Ikke benyttet: Gordon, Hayes, Shved og Edouard Gult kort: Forster Tilskuere: 58.763 Celtics beste: Bayo