Boyata avgjorde igjen!
01.02.2017
Foran annen gang på tre kamper ble Dedryck Boyata "matchvinner" med kampens eneste mål i kveld mot Aberdeen. Moussa Dembele og Leigh Griffiths var begge skadet og dette var merkbart foran Aberdeens mål. Selv om Scott Sinclair og Patrick Roberts begge jobbet meget hardt på topp, var det tydelig at Celtic manglet en spiss i kveldens kamp. Celtic dominerte kampen fra start til slutt og burde ha vunnet med langt større margin enn et mål. Brendan Rodgers gjorde kun en forandring i forhold til laget som startet mot Hearts på onsdag - Mikael Lustig kom inn for Cristian Gamboa som høyreback. Ellers så var formasjonen annerledes da Rodgers valgte å spille tre mann bakerst.

Kieran Tierney hadde Celtics første målsjanse etter kun få minutters spill på et meget godt soloraid på venstresiden. Avslutningen var lkke dårlig, men dessverre ikke presis nok og ballen gikk like over tverrliggeren. Aberdeen skapte svært få målsjanser i kampen og Graeme Shinnies langskudd etter omtent en halvtimes spill var det nærmeste gjestene kom uttelling. Dommer John Beaton kom tidlig i fokus og tillott ganske mye - Celtic ble helt klart snytt for et straffespark da Tierney ble hindret inne i Aberdeens straffefelt. Fem minutter før pause var det bare et perfekt "timet" ingrep av Aberdeens kaptein Ryan Jack som hindret Sinclair å gi Celtic ledelsen. Roberts dro seg fri på kanten og la en presis ball inn i feltet til Sinclair som dessverre var ørlite grann for seint.

Tolv minutter pause scoret Celtic kampens eneste mål. Sinclair slo en av sine mange presise frispark og inne i feltet raget Boyata høyest og "headet" inn 1-0. Den belgiske midtstopperen har vært meget god så langt i 2017 og er nok et eksempel på at Rodgers er meget flink med enkeltspillere. Han er til å kjenne igjen fra forrige sesong! Sinclair var nær ved å doble ledelsen like etter - han mottok en meget presis langpasning fra Nir Bitton og var uheldig som traff tverrliggeren. Nedtaket og vendingen til Sinclair var det klasse over! Engelskmannen var Celtics farligste angrepsvåpen i kveld og burde ha scoret minst to mål. Han ble også tacklet stygt ved et par anledninger i 2.omgang og nevnte Shinnie og Ash Taylor var begge heldige som ikke ble utvist.

I kveldens andre toppkamp vant Hearts 4-1 over Rangers i Edinburgh. Det betød at Celtic økte ledelsen til 25 poeng på tabellen. På søndag venter en vanskelig bortekamp i Perth mot St Johnstone. I de siste årene har McDiarmid Park vært alt annen en en "lykkebane" for Celtic, men forhåpentligvis blir det nok en seier.

Celtic (3-4-3): Gordon; Lustig, Simunovic, Boyata; Forrest (Mackay-Steven 71), Bitton, Brown, Tierney; McGregor (Henderson 79), Roberts (Sviatchenko 86) og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Izaguirre og Atchision Gult kort: Brown Tilskuere: 53.958 Celtics beste: Sinclair