Celtic Supporters Club in Norway
Brown reddet Celtic på overtid!
18.02.2019
Rugby Park i Kilmarnock har vært en meget vanskelig arena for Celtic de siste sesongene. Under kyndig ledelse av Steve Clarke hadde Kilmarnock to strake seire mot Celtic. I går ettermiddag var det kun et mål av Scott Brown på overtid som sikret Celtic seieren 1-0 og en åtte poengs ledelse ned til Rangers. Brendan Rodgers foretok tre endringer i forhold til laget som startet mot Valencia på torsdag - Kristoffer Ajer, Jonny Hayes og Odsonne Edouard var tilbake i startoppstillingen. 

Edouard hadde Celtics første målsjanse på et meget godt angrep iscenesatt av Jeremy Toljan og James Forrest på høyresiden. Franskmannen gjorde det meste riktig med en meget god tverrvending, men dessverre gikk skuddet like utenfor målet til Kilmarnock.Like etter var Edouard på ferde igjen - denne gangen var Callum McGregor og Ryan Christie som stod for oppbyggingen. Skuddet til Edouard traff en utrusende Daniel Bachmann i Kilmarnocks mål. Hjemmelaget hadde også sine muligheter og den første kom på en "heading" av Kirk Broadfoot på et hjørnespark.

Kilmarnock hadde en ball i nettet tidlig i 2 . omgang ved Conor McAleny, men ble helt korrekt avblåst for "hands" av dommer Bobby Madden. Christie kom nærme med et god frispark like utenfor Kilmarnocks straffefelt. Med 15  minutter igjen å spille fikk Broadfoot direkte rødt kort for en stygg takling av Brown. Like etter slo Hayes et presist innlegg fra venstresiden og Christies "heading" gikk like utenfor stolpen. Helt på tampen av kampen kom endelig Celtics mål - McGregor slo et presist hjørnespark, Dedryck Boyata vant i lufta og Brown klinte til på direkten. Ballen gikk via Alex Bruce i Kilmarnocks forsvar og Bachmann var utmanøvrert fullstendig. Kapteinen ble så glad at han sprang rett bort til supporterne bak målet og fikk sitt andre gule kort av dommer Madden for overdreven feiring. I kampens siste sekund kunne innbytter Timothy Weah ha doblet Celtics ledelse, men ballen traff dessverre stolpen.

Som nevnt innledningsvis leder Celtic nå Scottish Premiership med åtte poengs forsrang til Rangers. Det begynner unektelig å se lyst med tanke det åttende strake ligamesterskapet! Celtic viste god moral i går ettermiddag mot et sterkt hjemmelag på det vanskelige kunstgresset på Rugby Park. 

Celtic (4-2-3-1): Bain; Toljan, Boyata, Ajer, Hayes; Brown, McGregor; Forrest (Weah 76), Christie (Bayo 88), Sinclair; Edouard (Burke 69) Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Bitton og Okoflex Rødt kort: Brown Gult kort: Brown og Weah Tilskuere: 11.916 Celtics beste: Brown


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter