Celtic avgjorde på overtid!
17.03.2019
Celtic måtte virkelig slite for tre poeng mot Dundee i ettermiddag og først fem minutter på overtid kom avgjørelsen da Odsonne Edouard fant veien til nettmaskene. Dermed økte Celtic sin ledelse til ti poeng. Det er ingen tvil om at Celtic var meget heldige i ettermiddag etter nok en heller svak kamp. Neil Lennon foretok fire endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen for en drøy uke siden - Callum McGregor var tilbake i startoppstillingen etter en måned med skader. Mikael Lustig erstattet en skadet Dedryck Boyata i midtforsvaret og lenger frem på banen fikk Mikey Johnston og Odsonne Edouard muligheten fra start.

Selv om Celtic åpnet kampen best, var det det Dundee som hadde den første store målsjansen - den kom på et velplassert skudd av Ethan Robson. En ellers meget god Scott Bain stod nok litt for langt ute i den situasjonen, men heldigvis for Celtic gikk ballen like over tverrliggeren. Celtics første mulighet kom ved Scott Sinclair på et godt angrep av Celtic hvor Edouard dro seg fri på kanten, fikk lagt inn i feltet hvor McGregor skjøt og Sinclair var nær ved å styre ballen videre inn i Dundees mål. Etter 16 minutters spill ble nok Celtic snytt for et soleklart straffespark da Sinclair ble revet ned av James Horsfield. Dommer Bobby Madden unnlot å blåse til store protester fra Sinclair og flere andre. Celtic fortsatte å styre spillet og den neste mulighet kom etter et godt langskudd av Scott Brown som Dundees målvakt måtte gi en retur på. Både Sinclair og Edouard var påpasselig fremme på returen, men Seny Dieng i Dundees mål stod i veien. James Forrest hadde like før hvilen et godt skudd og en presis pasning til Sinclair. Like før dommer Madden blåste av omgangen, hadde Dundee en meget farlig kontring og Celtic kan takke Bain for at det stod 0-0 til pause.

Sinclair hadde Celtics første målsjanse etter pause, men dessverre var avslutningen ikke presis nok. Det var Kristoffer Ajer som spilte igjennom engelskmannen med en presis langpasning. Celtic fortsatte å føre spille selv om de ikke skapte de aller største målsjansene. Dundee forsvarte seg meget god og var godt organisert med mange spillere bak ballen. Kampen datt betraktelig i kvalitet utover omgangen. Etter 73 minutter møtte Ajer forlate banen etter at han fikk en ball midt i ansiktet og han ble erstattet med Filip Benkovic. Dommer Madden valgte å legge til hele seks minutter mye grunnet at Ajer lå nede og med under et minutt igjen å spille fikk endelig Celtic hull på byllen. Edouard stormet fremover, spilte vegg med Forrest og satte ballen utagbart bak Dieng. Celtic kunne og burde ha doblet i kampens aller siste angrep - innbytter Timothy Weah sprintet nedover venstresiden og hans presise innlegg burde både Edouard og ikke minst Forrest tatt bedre vare på.

Celtic var som tidligere nevnt heldig mot Dundee i ettermiddag på selveste St Patrick´s Day. Et godt lag har som kjent også flaks. Spillet var ikke det beste i ettermiddag - det gikk til tider for treigt og Celtic savnet tydelig en Tom Rogic eller en Ryan Christie i den offensive midtbanerollen. Nå venter en uke med landslagsfotball for mange av Celtics stjerner før sesongens tredje Old Firm søndag 31. mars. Dette blir en svært avgjørende kamp for ligamesterskapet.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Toljan (Weah 78), Lustig, Ajer (Benkovic 73), Tierney; Brown, McGregor; Forrest, Johnston (Hayes 59), Sinclair; Edouard Ikke benyttet: de Vries, Henderson, Burke og Bayo Gult kort: Ingen Tilskuere: 7.608 Celtics beste: McGregor