Celtic ble hardt straffet!
15.02.2019
Celtic ble straffet hardt for elementære feil i Europa League-kampen mot Valencia i går kveld. Det endte til slutt med et 0-2 nederlag og et meget vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret i Spania i neste uke. Gårsdagens kamp var den første store testen for Brendan Rodgers i 2019 og viste med all tydelighet at det er stor nivåforskjell mellom motstanden i Scottish Premiership og Europa League. Rodgers foretok en endring i forhold til laget som startet mot St Johnstone i den skotske cupen på søndag. Emilio Izaguirre var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Jonny Hayes.

Callum McGregor og Ryan Christie hadde hver sin brukbare målsjanse i begynnelsen av 1.omgang, Dessverre så var begge avslutningene for puslete og et lett bytte for Valencias målvakt. Celtic-spillerne ropte på straffespark da James Forrest ble felt, men TV-bildene viste at den rumenske dommeren Ovidiu Hategan gjorde det korrekte ved ikke å blåse. Scott Bain måtte i aksjon på et god "heading" fra danske Daniel Wass. Celtics beste målsjanse kom da Scott Sinclair spilte frem Oliver Burke etter en snau halvtime av kampen. Løpet til Burke var bra, men han var dessverre ikke rask nok slik at gjestenes målvakt nok en gang fikk en enkel jobb.

Kampen ble avgjort i løpet av seks skjebnesvangre minutter  - tre før pause og tre etter. I den første situasjon opphevet Izaguirre "offside" etter at McGregor først mistet ballen på midten. En såpass godt lag som Valencia utnyttet dette på en perfekt måte ved raskt å vende spille slik at Denis Cheryshev kom alene med Bain og feilet ikke. Scott Brown, som hadde en svært dårlig dag på jobben, mistet ballen og Valencia kunne kontre på nytt. Denne gangen var det Cheryshev som var arkitekten og la inn til en udekket Sobrino. Dermed var kampen i realiteten over og Celtic ble straffet for to elementære og unødvendige feil. Rodgers valgte å sette inn spissene Odsonne Edouard og Timothy Weah de siste drøye 30 minuttene. Dette ga Celtic en inspirasjon fremover, men duoen maktet ikke å skape de aller største målsjansene. Bain måtte igjen i aksjon igjen og hadde en god redning på skudd fra kanten fra Wass.

Gårdagens kamp viste med all tydelighet at Celtic må spile opp mot sitt aller beste for å hevde seg på dette nivået. Brown er nevnt, men det var flere som ikke hadde dagen i går - eksempelvis McGregor som virket sliten og Izaguirre. Pasningskvaliteten var til tider så dårlig og Celtic må absolutt heve seg allerede til den vanskelige bortekampen mot Kilmarnock på søndag.

Celtic (4-2-3.1): Bain; Toljan, Simunovic, Boyata, Izaguirre; Brown, McGregor; Forrest, Christie (Edouard 59), Sinclair (Weah 59); Burke Ikke benyttet: Gordon, Lustig, Ajer, Hayes og Johnston Gult kort: Toljan og Burke Tilskuere: ca, 60.000 Celtics beste: Ingen