Celtic Supporters Club in Norway
Celtic ble historiske!
19.05.2018
Celtic ble i ettermiddag historiske ved å bli den første klubben i Skottland til å vinne "The Treble" (ligaen, cupen og ligacupen) to sesonger på rad! Det var også fjerde gangen at Celtic vant alle de tre hjemlige titlene - de to første var i sesongen 1966/67 (under Jock Stein) og 2000/01 (under Martin O´Neill). Selv om Celtic ikke var like overbevisende som i jubelsesongen 2017/17 var dette en fantastisk bragd av Brendan Rodgers. I ettermiddagens cupfinale mot Motherwell var Celtic det klart beste laget og vant til slutt 2-0. 

Etter to svake kamper i ligaen var det tydelig et heltent Celtic-lag som entret Hampen Park i ettermiddag. Dette var tydelig en kamp Celtic ville vinne og laget dominerte fra første spark på ballen. Craig Gordon var tilbake i mål, ellers så var laget helt identisk med det som startet mot Aberdeen i ligaen for en snau uke siden. Tom Rogic, som skrev under en ny femårskontrakt på torsdag, stod bak Celtics første målsjanse med et godt langskudd like utenfor Motherwells stolpe. Celtic fortsatte presset og etter 11 minutter ga Callum McGregor ga Celtics ledelsen på en fantastisk prestasjon - mottaket, vendingen og skudd til midtbanespilleren var det internasjonal klasse over! Kampens beste spiller,  Moussa Dembele, misbrukte en god mulighet til å doble ledelsen like etter, men dessverre for Celtic var ikke skuddet presist nok. Da Olivier Ntcham ga Celtic ledelsen 2-0 etter 25 minutter var kampen i realiteten over. Rogic og Demble var arkitektene målet hvor ballen gikk raskt på få berøringer. Franskmannen feiret målet på spektakulært vis med en baklengs salto. Gordon hadde vært bortimot arbeidsløs helt frem til at han på mesterlig vis slo Curtis Mains gode skudd over tverrliggeren. 

Celtic fortsatte presset også etter hvilen og både James Forrest og Dembele hadde hver sin store målsjanse innledningsvis. På den siste vartet Motherwells målvakt Trevor Carson opp med en reaksjonsredning av virkelig klasse. Dembele ble sannsynligvis snytt for et straffespark da han ble holdt i trøya av Charles Dunne innenfor Motherwells straffefelt. Også Kristoffer Ajer var farlig frempå og holdt på å score sitt første mål i Celtic-drakta. Mot slutten av kampen satte innbytter Gael Bigirimana et frispark i tverrliggeren og nærmere redusering kom ikke Motherwell. Kampen falt betraktelig i kvalitet etter pause, men Celtic hadde hele tid god kontroll.

Etter kampen kjørte hele laget i åpen buss til Celtic Park hvor ytterligere flere tusen supportere ventet. Lørdag 19. mai 2018 går inn i historien som en virkelig merkedag i Celtics ærerike historie med to trippeltriumfer på rad. Nå venter en velfortjent ferie på Celtics spillere etter 61 kamper. James Forrest har vært på banen i hele 58 av dem (49 fra start og ni som innbytter), mens Scott Brown spilte flest kamper fra start med 56.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Ajer (Simunovic 76), Boyata, Tierney; Brown, Ntcham; Forrest (Sinclair 89), Rogic (Armstrong 72), McGregor; Dembele Ikke benyttet: Bain, Kouassi, Roberts og Griffiths Gult kort: Boyata Tilskuere: 49.967 Celtics beste: Dembele


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter