Celtic ble utspilt til tider!
13.09.2017
Celtic fikk som forventet en tøff start på gruppespillet i Champions League i går kveld. Motstander var Paris Saint-Germain (PSG) - en av Europas beste klubber både sportslig og økonomisk. Tidligere i sommer satte PSG ny verdensrekord med å kjøpe den brasilianske spissen Neymar fra Barcelona for nesten to milliarder koroner. Det er milevis av kvalitetsforskjell på PSG og eksempelvis fredagens motstander Hamilton Academical, og det til syne i går kveld. I forhold til nettopp denne kampen så gjorde Brendan Rodgers tre endringer - unggutten Anthony Ralston fikk muligheten som høyreback og også Olivier Nitcham og Leigh Griffiths var tilbake i startoppstillingen.

Innledningsvis i første omgang ble Celtic til tider direkte utspilt av et temposterk bortelag. Rodgers´gutter hang ikke med rett og slett og kvalitetsforskjellen var ganske så tydelig. Gjestenes første mål kom i det 19. minutt av allerede omtalte Neymar. Celtic-spillere trodde de skulle få frispark da Scott Sinclair ble felt av Dani Alves, men den italienske dommeren valgte å ikke blåse. Dermed kunne PSG og Neymar kontre inn det første målet. Griffiths stod bak Celtics eneste målsjanse midtveis i omgangen på et meget godt frispark, men PSGs gode målakt Alphonse Areola fikk slått ballen over tverrliggeren. Etter 34 minutter doblet Kylian Mbappe PSGs ledelse etter et Edinson Cavani hadde bommet på ballen. Fem minuter seinere fikk gjestene fra den franske hovedstaden et unødvendig straffespark etter at Jozo Simunovic på noe klønete vis hadde revet Cavani overrende. Spissveteranen fra Uruguay var sikkerheten selv fra krittmerket og Celtic lå under 0-3.

Det var et langt bedre Celtic-mannskap som endret banen etter hvilen. Rodgers valgte å bytte ut den nesten usynlige Stuart Armstrong med Tom Rogic. Celtics beste spiller var Scott Sinclair og det var også ham som skapte hjemmelagets fleste og største målsjanser. Dessverre for Celtic så fikk ikke Sinclair den støtten han trengte i tillegg at han ikke hadde marginene på sin side. PSGs målvakt Areola hadde også en god kveld på jobbet og tok det som kom. Dessverre så glapp det for Celtic de siste ti minuttene og PSG fikk score to relativt "lettkjøpte" mål. Først så satte Mikael Lustig ballen i eget nett ette 82 minutter og fem minutter seinere scoret Cavani sitt andre mål for kveld. Cavanis mål var en meget bra prestasjon, men han fikk stå altfor umarkert inne i Celtis straffefelt i den situasjonen.

Ralston skal ha mye skryt for sin uredde spillestil og viste få tegn til nerver. Etter kampen nektet Neymar å ta 18-åringen i hånda. Usedvanlig lite voksent av en verdensstjerne! Som vanlig var stemningen på topp på et fullsatt Celtic Park! Dessverre så klarte en tilskuer å komme seg inn på banen og Celtic vil nok en gang bli straffet av UEFA. Celtic må bare glemme denne kampen (som er tidenes største på Celtic Park i Europa) og se mot Anderlecht som er neste utfordring om fjorten dager. I går kveld var PSG et mye bedre lag enn Celtic og vant fult fortjent.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ralston, Lustig, Simunovic, Tierney; Brown, Ntcham; Roberts (Forrest 77), Armstrong (Rogic 46), Sinclair; Griffiths (Edouard 68) Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Bitton og McGregor Gult kort: Ralston og Simunovic Tilskuere: 57.562 Celtics beste: Sinclair