Celtic ble ydmyket på Ibrox
02.05.2021
Celtic ble fullstendig ydmyket på Ibrox i ettermiddag og tapte 1-4 for erkerival Rangers. Dette er første gang siden sesongen 1999/00 at Celtic ikke vant en eneste kamp mot Rangers i løpet av en sesong og samtidig var ettermiddagens kamp det sjette Glasgow-oppgjøret på rad uten seier for de hvite og grønne. I tillegg var tapet Celtics støreste mot Rangers på 13 år. Kristoffer Ajer og James Forrest var begge tilbake i startoppstillingen i forhold til laget som startet mot Aberdeen for to uker siden og viste Nir Bitton og Ryan Christie til benken.

Kampen var jevnspilt innledningsvis uten at noen av lagene kom til de aller største målsjansene. Hjemmelaget hadde den største, men Alfredo Morelos greide ikke å omsette James Taverniers presise innlegg til tellende resultat. Callum McGregor fikk sitt første gule kort etter 23 minutter da han felte Ryan Kent. Minuttet seinere misbrukte Mohamed Elyounoussi kampens største mulighet. Hjemmelagets målvakt Allan McGregor fikk slått nordmannens skudd via tverrliggeren og over mål. Så raknet det fullstendig for Celtic - Kemar Roofe ga vertene ledelsen etter 26 minutter og McGregor fikk sitt andre gule kort da han felte Glen Kamara i oppbyggingen til målet. John Kennedy var tydelig ikke fornøyd med dommer Nick Welsh i denne situasjonen. Welsh vinket spillet videre etter McGregors takling, men i etterkant av målet gikk han tilbake til McGregor og viste ham det røde kortet.

Celtic slo imidlertid tilbake og utlignet ved Odsonne Edouard etter en halvtimes spill.  Målet kom etter et hjørnespark fra David Turnbull, Ajer vant i lufta og Edouard kunne sette ballen inn fra kloss hold. Dessverre for Celtic ble gleden kortvarig da Morelos ga vertene ledelsen 2-1 kun noen få minutter seinere på et fantastisk skudd. Like etter pause misbrukte Forrest en god mulighet etter at Ajer spilte ham fri. Turnbull kom enda nærmere like etter, "stupheadingen" hans på Forrest' innlegg gikk like utenfor stolpen til McGregor. Etter 57 avgjorde Rangers kampen da Roofe satte inn sitt andre mål for dagen. Spissen "headet" inn Borna Barisics presise innlegg og markeringen i Celtics midtforsvar var nok en gang fraværende.

Den siste halvtimen merket Celtic for alvor at laget hadde spilt mesteparten av kampen med en spiller mindre. Rangers hadde ingen problemer med å kontrollere kampen. Morelos misbrukte en god mulighet, men Scott Bain var med på notene. En begredelig ettermiddag for Celtic ble fullbyrdet da veteranspissen Jermain Defoe satte inn 4-1 på overtid. Med to kamper igjen å spille er Rangers hele 23 poeng foran Celtic og er fortsatt ubeseiret i Scottish Premiership. Celtic på sin må bare glemme sesongen 2020/21 fullstendig og sette alt inn på å gjenreise skuta til sesongstart i august med en ny trener og nytt støtteapparat på plass.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Kenny, Ajer, Welsh, Taylor; Brown (Soro 60), McGregor; Forrest (Christie 60), Turnbull, Elyounoussi; Edouard (Johnston 75) Ikke benyttet: Barkas, Ralston, Bitton, Laxalt, Ajeti og Griffiths Rødt kort: McGregor Gult kort: McGregor og Elyounoussi Celtics beste: Elyounoussi