Celtic dominerte stort!
01.04.2018
Celtic fikk som ventet liten motstand fra Ross County og domineerte gårsdagens kamp fra første spark på ballen. Kampen bar peg av at dette var topp mot bunn i Scottish Premiership. Seieren burde ha vært langt større en 3-0 etter spill og målsjanser. Bortelaget skapte kun en reell målsjanse og Celtic vant sjansestatistkken 8-2 mål i avslutninger på mål. Celtic hadde besøk av Liverpools supportergruppe Spirit of Shankly som hadde tatt turen til Glasgow for å se på "safe standing" området. Brendan Rodgers foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Motherwell for to uker - Mikael Lustig og Scott Sinclar var tilbake i startoppstillingen.

Stuart Armstrong stod bak Celtics første målsjanse med et meget godt skudd innledningsvis. Like etter burde Moussa Dembele ha gitt Celtic ledelsen 1-0 etter et presist innlegg fra James Forrest. Den franske hadde god tid til å sikte, men dessverre så var ikke avslutningen god og skuddet gikk like utefor stolpen til Ross County. Etter 25 minutters spill ble Sinclair soleklart dratt ned innenfor straffefeltet til Ross County og dommer Steven McLean gjorde helt rett da han blåste. Dembele som vanlig sikkerheten selv fra krittmerket. Ross Countys kaptein Andrew Davies fikk direkte rødt kort etter meget stygg og helt unødvendig nedsparking av Scott Brown. Celtic hadde ytterligere en stor målsjanse før pause denne gangen ved Forrest etter et meget godt angrep av hjemmelaget.

Tre minutter etter hvilen doblet kampens beste spiller, Armstrong, Celtics ledelse med et skudd fra kloss hold. Armstrong virket mer spillesugen og "på" enn han han var på lenge. Da var kampen i realiteten over og Celtic hadde full komtroll. Armstong misset en god mulighet like etter da han ble spilt i gjennom av Forrest, men avslutningen var dessverre altfor svak. Med en halvtime igjen å spille fastsatte Celtic sluttresultatet til 3-0 på et velplassert skudd av Tom Rogic. Leigh Griffiths kom inn for Dembele de siste 20 minuttene og dette var spissens første kamp på to måneder. Like etter at Griffiths kom innpå ble han feilaktig avblåst for "offside" og helt på tampen kunne han ha økt til 4-0 på et godt angrep hvor Patrick Roberts var involvert.

Dette var nok en overbevisende seier fra Celtic. Nå venter en utsatt kamp mot Dundee allerede på tirsdag før den siste kampen før sluttspillet spilles førskommende søndag mort mot Hamilton. Celtic leder tabellen i Scottish Premiership med tolv poeng og kan avgjøre mesterskapet før sluttspillet starter.

Celtic (4-1-2-3): Bain; Lustig, Boyata (Hendry 45), Ajer, McGregor; Brown; Rogic, Armstrong; Forrest (Roberts 62), Dembele (Griffiths 70) og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Ntcham, Musonda og Edouard Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.765 Celtics beste: Armstrong