Celtic enkelt videre i cupen!
03.03.2019
Celtic hadde få problemer med å beseire Hibernian i Edinburgh i går kveld og ble den første klubben som ble klar for semifinalen i den skotske cupen. Glimtvis spilte Celtic meget god fotball og spesielt etter hvilen var Neil Lennons utvalgte gode. Det var også i denne omgangen at begge mål kom. Celtic hadde ikke vunnet på Easter Road siden januar 2014 og også den gangen var det Lennon som var manager. I forhold til onsdagens kamp mot Hearts foretok manageren to endringer - Mikael Lustig og Odsonne Edouard var begge tilbake i startoppstillingen. Kampen var forøvrig Scott Sinclairs nr. 150 for klubben.

Selv om første omgang ikke var den spillemessig beste, var det Celtic som hadde initiativet og skapte de største målsjansene. Edouard skapte den første målsjansen da han spilte Oliver Burke igjennom. Dessverre var avslutningen ikke presis nok og det var heller ikke Sinclairs retur. Det var ikke før mot slutten av omgangen at Celtic kom nærme et mål. Edouard hadde den aller største målsjansen etter et godt forarbeid av Scott Brown og James Forrest. Hjemmelaget israelske målvakt Ofir Marciano stod nok en god kamp og skal han en stor del av æren for at det stod 0-0 ved pause.

Celtic startet 2. omgang der de slapp før pause og nok en gang var det Edouard og Burke i hovedrollen. Kieran Tierney serverte franskmannen et presist innlegg, men verken han eller Burke maktet å overliste Marciano. Lennon gjorde også en taktisk endring i pause ved å dytte Burke ut på flanken slik at Forrest fikk en mer sentral rolle. Forrest svarte på tilliten etter 62 minutters spill med et fantastisk skudd rett i krysset fra 20 meters hold. Et virkelig klassemål av Forrest! - og en fult fortjent ledelse til Celtic. Tretten minutter seinere doblet Brown Celtics ledelse ved et meget godt utført skudd. Kapteinen satte fart og det harde skuddet hadde ikke Marciano mulighet til å redde.

Lennon var meget fornøyd etter kampen og han har også fått den starten han håpet på i sitt "comeback" som manager i Celtic. To seiere på to tøffe bortekamper i Edinburgh og tidvis godt spill. Nå venter hjemmedebut for Lennon mot Aberdeen førstkommende lørdag. Etter det som har skjedd i de siste dagene vil han nok få en fantastisk velkomst på Celtic Park.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Boyata (Toljan 84), Ajer, Tierney; Brown, Bitton; Forrest, Burke (Henderson 89), Sinclair (Johnston 75); Edouard Ikke benyttet: Gordon, Hendry, Hayes og Weah Gult kort: Ingen Tilskuere: 15.719 Celtics beste: Brown