Celtic er ligamestere!
02.04.2017
Celtic trengte kun en seier for å vinne Scottish Premiership sesongen 2016/17. Dette var utgangspunktet foran ettermiddagens oppgjør mot Hearts på Tynecastle. Brendan Rodgers ble nødt til omrokkere på sitt lag da både Moussa Dembele og Leigh Griffiths hadde pådratt hver sin mindre skade foran kampen. Scott Sinclair fikk muligheten til å lede laget på topp assistert av Patrick Roberts. Nettopp denne duoen skulle vise seg å bli meget viktig for Celtic i ettermiddag...

Allerede etter noen minutters spill satte Callum McGregor den første ballen i mål da han ble elegant spilt igjennom av banens bestemann Sinclair. Dessverre for Celtic var McGregor hårfint "offside" ved den anledningen. Likevel var det hjemmelaget som skapte de fleste målsjansene innledningsvis. Esmael Goncalves hadde to gode målsjanser, og Celtic kan takke Craig Gordon for at det ikke stod 0-1. McGregor burde ha gitt Celtic ledelsen 1-0 etter snaue 20 minutters spill da han mottok en perfekt slått ball av Sinclair. Så fulgte to minutter med ren "magi" av herrene Roberts og Sinclair - først et flott veggspill og Sinclair klinte ballen opp i netttaket før Roberts spilte frem Sinclair som ikke gjorde noen feil alene med Hearts målvakt Jack Hamilton. Sett ut i fra spill og målsjaner var dette ganske flatterende for gjestene, men det er ingen tvil om at Celtic har mye mer kvalitet i laget og var effektive til å utnytte de mulighetene som bød seg.

I begynnelsen av 2. omgang hadde Celtic nok en ball i nettet, men også denne gangen ble det korrekt avblåst for "offiside". Ti minutter etter hvilen var kampen i realiteten over da Stuart Armstrong økte Celtcs ledelse til 3-0 på et meget godt plassert langskudd. Dette var midtbanespillerens 12. ligamål for sesongen! Roberts økte til 4-0 etter 62 minutters spill. Alle ventet en innlegg til Sinclair, men Roberts valgte å avslutte selv fra kanten av straffefeltet. Sinclair fullførte sitt "hat-trick" helt på tampen av kampen på straffespark etter selv å ha blitt felt. Etter en heller jevnspilt 1. omgang, var Celtic det klart beste laget i de siste 45 minuttene og vant helt fortjent 5-0.

Dermed var klubbens 48. skotske ligamesterskap i boks og det sjette på rad. Det er fortsatt åtte kamper igjen å spille i ligaen, men Celtic leder nå med 25 poeng. Ikke siden 1929 er den skotske ligaen blitt avgjort så tidlig. Antall kamper uten tap i hjemlig liga og cup er nå kommet opp i 37. På onsdag kommer byrival Partick Thisle på besøk - la oss håpe at Celtic-spillerne ikke har feiret så alt for mye...

Celtic (3-5-2): Gordon; Lustig (Gamboa 79), Boyata (Toure 87), Simunovic; Forrest, McGregor, Brown, Armstrong, Tierney; Roberts (Mackay-Stteven 79) og Sinclair Ikke benyttet: Bailly, Bitton, Koaussi og Aitchison Gult kort: McGregor, Forrest og Boyata Tilskuere: 16.539 Celtics beste: Sinclair