Celtic fikk uventet hjelp av Rosenborg!
14.12.2018
Det er aldri kjedelig å være Celtic-supporter! I går kveld fikk vi nok en gang oppleve dette i en dramatisk kamp mot RB Salzburg på Celtic Park. Da det så som svartest ut med tanke på avansement til sluttspillet i Europa League, fikk Celtic uventet hjelp da Tore Reginiussen utlignet for Rosenborg mot RB Leipzig fire minutter før slutt. Det betyr at selv om Celtic tapte 1-2 i går kveld er klubben med blant de 32 klubbene som som ligger i bollen når trekningen skjer på mandag. Brendan Rodgers gjorde kun en forandring i forhold til laget som startet mot Kilmarnock på lørdag - Kieran Tierney var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Emilio Izaguirre.

Celtic spilte en meget svak 1.omgang og skal være svært fornøyd med at det stod 0-0 til pause. Nøkkelspillere som Odsonne Edouard, Scott Sinclair og ikke minst Tom Rogic kom ikke til sin rett. Spesielt sistnevnte hadde en dårlig dag på jobben, men han ble også passet godt på av et meget godt bortelag. RB Salzburg hadde tre meget store målsjanser i løpet av de første 45 minuttene - først måtte Craig Gordon vise sin ypperste klasse da han bokset en "heading" fra Zlatko Junozovic over tverrliggeren. Seinere kom Jerome Onguene enda nærmere med en ball som traff undersiden av tverrliggeren og spratt ut. Kristoffer Ajer ble byttet inn da Mikael Lustig måtte kaste inn håndkleet etter 20 minutter med en hodeskade. Dette var nordmannens første kamp på seks uker og han tabbet seg ordentlig ut like før pause med en horribel bakoverpasning. Takket være en svært god redning av Gordon maktet ikke Hannes Wolf å utnytte nordmannens grove feil.

Rodgers valgte å sette inn Scott Brown i 2. omgang for å få mer styrke på midtbanen og det var et smart trekk. Før hvilen ble Celtics sentrale midtbanetrio nærmest kontinuerlig overkjørt. Med kapteinen på banen kom Celtic atskillig mer med i spillet og den første halvdelen av 2. omgang var lagets beste periode i går kveld. Likevel maktet ikke Celtic å spille seg frem til de aller største målsjansene. Etter 47 minutter måtte Ryan Christie forlate banen på båre med noe som så ut til å være en alvorlig skade i leggen. Mot spillets gang kontret RB Salzburg inn 0-1 ved toppscorer Munas Dabbur og Celtic var plutselig ute av Europa League etter 66 minutter. Ni minutter seinere utnyttet innbytter Fredrik Gulbrandsen en kjempetabbe av Gordon. Celtics målvakt kastet ballen rett i beina på den norske spissen som ikke hadde noen problemer med å doble RB Salzburgs ledelse.

Med litt over ti minutter igjen å spille så det meget mørkt ut for Celtic. Ajer misset på åpent mål - helt ufattelig at klarte å sette ballen over tverrliggeren fra fem meters hold! Så kom den omtalte hjelpen fra Rosenborg! Publikum på Celtic Park var i ekstase da dette ble oppdaget. På overtid fikk Celtic tildelt et helt korrekt straffespark da Filip Benkovic ble revet oversende. Ntcham satte straffesparket i stolpen, men var påpasselig frem på returen og Celtic reduserte til 1-2. På dette tidspunktet var kampen allerede ferdig i Leipzig og Celtic kunne juble selv etter et tap.

Dette er andre gang på 11 sesonger at Celtic spiller i Europa to sesonger på rad. Selv om de hadde en stor posjon flaks i går kveld, må man ikke glemme at Rodgers´menn tok ni poeng fra en svært vanskelig pulje. RB Salzburg er en meget god klubb som var i semifinalen i Europa League forrige sesong og RB Lepizig er i skrivende stund på 4.plass i Bundesliga. Celtic er ikke "seedet" i mandagens trekning og blant klubbene de kan trekke er Arsenal, Chelsea, Zenit (som slo ut Celtic i forrige sesong), Sevilla, Valencia, Inter, Napoli og Benfica.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig (Ajer 20), Simunovic, Benkovic, Tierney; McGregor, Christie (Ntcham 57); Forrest, Rogic, Sinclair (Brown 46); Edouard Ikke benyttet: Bain; Izaguirre, Hayes og Morgan Gult kort: Benkovic Tilskuere: ca. 58.000 Celtics beste: Benkovic