Celtic fortsatt ubeseiret
19.08.2017
Celtic er fortsatt ubeseiret i hjemlig liga og cup etter ettermiddagens 2-0 seier borte mot Kilmarnock. Brendan Rodgers foretok seks endringer i forhold til laget som startet mot Astana i kvalifiseringen til Champions League på onsdag. En rekke ungutter fikk muligheten spesielt i forsvar hvor gjennomsnittsalderen i den fireren som startet var 19 år! Det var den samme kvartetten som startet da Kilmarnock ble slått 5-0 i ligacupen for 11 dager siden. Calvin Miller fikk muligheten som venstreback og Kieran Tierney ble flyttet inn som midtstopper sammen med Kristoffer Ajer. Kilmarnock har fått en meget svak sesongåpning i Scottish Premiership med tap i de tre første kampene for første gang siden 1995.

James Forrest som i etterniddag var tilbake som enslig spiss, stod bak Celtics første målsjanse etter kun minutters spill. Dessverre for Celtic var ikke avslutningens hans presis nok. Etter en halvtime ble Stuart Armstrongs skudd blokkert etter et godt angrep av Celtic iscenesatt av Tom Rogic og Miller. Celtic gikk opp i ledelsen etter 39 minutter ved Forrest etter et meget godt forarbeid av Stuart Armstrong. Celtic hadde muligheten til å doble ledelsen tre minutter seinere, men ingen klarte å ekspedere Miller presise innlegg i mål.

To minutter etter hvilen misbrukte Forrest en god mulighet etter å ha blitt spilt gjennom av Anthony Ralston. Midtveis i omgangen sendte Tierney av gårde et godt skudd. Forrest greide ikke å omsette en brukbar mulighete noen minutter seinere og Celtic måtte vente til det 87. minutt før kampens andre mål kom. Rogic vant ballen på midtbanen, satte fart og spilte fri Callum McGregor som ikke bommet alene med Kilmarnocks målvakt.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ralston, Ajer, Tierney (Bitton 69), Miller; Brown, Armstrong; McGregor, Rogic, Benyu (Lustig 78); Forrest (Griffiths 69) Ikke benyttet: de Vries, Ntcham, Henderson og Sinclair Gult kort: Ingen Tilskuere: 10.069 Celtics beste: Miller