Celtic fosser videre!
25.09.2016
Celtic spilte nok en god kamp i går ettermiddag og i motsetning til mot Inverness på søndag, fikk laget nå utteling for spill og målsjanser og det endte til slutt med en komfortabel 6-1 seier. Scott Sinclair scoret i sin sjette ligakamp på rad og gjentar han bedriften i de to neste ligakampene, tangerer han Jimmy McGrorys legendariske rekord med åtte scoringer på de første åtte ligakampene i en sesong. Brendan Rodgers foretok fire endringer i forhold til laget som slo ut Alloa av ligacupen på onsdag - Dorus de Vries, Erik Sviatchenko, Nir Bitton og nevnte Sinclair var alle tilbake i startelleveren.

Banens bestemann, Kieran Tierney, stod bak mange av Celtics målsjanser innledningsvis med sine raid langs venstrekanten og presise innlegg. Moussa Dembele, Tom Rogic, James Forrest, Sinclair og kaptein Scott Brown hadde alle gode muligeter til å gi Celtic ledelsen, men avslutnengene deres var ikke presise nok. Kampens første mål var det faktisk Kilmarnock som fikk med et langskudd fra nesten 30 meters hold! Souleymane Coulibaly så at de Vries stod langt ut, tok en sjanse og fyrte av. Ballen duppet ned bak en sjanseløs de Vries. Den nederlandske målvakten fikk en liten skade i den situasjonen og ble byttet ut med Craig Gordon i pausen. Tre minutter seinere i det 35. minutt utlignet Dembele da han "flikket" inn en pasning fra Mikael Lustig. Meget fortjent for å si det mildt! Syv minutter før pause gav Dembele Celtic ledelsen med sitt 10. mål for sesongen. Denne gangen var det Tierney som var nest sist på ballen. I Leigh Griffiths´skadefravær har den unge franskmannen levert varene og Celtic er ikke lenger avhengig av en mann for å score mål.

James Forrest har virkelig funnet tilbake sitt gamle jeg denne sesongen og var mannen bak Celtics tredje mål etter 52 minutters spill. Et flott veggspill med Rogic og Forrest feilet ikke alene med Kilmarnocks målvakt Jamie MacDonald. Vingen er nå oppe i tre ligamål for Celtic og rekorden hans på syv fra 2011/12-sesongen blir med stor sannsynlighet slått. Rogic, Dembele og Tierney misset hver sin store målsjanse før innbytter Griffiths scoret Celtics fjerde mål for ettermiddagen da han stusset Jozo Simunovics "heading" videre inn i nettet. Godt å ha toppscoreren tilbake i laget etter at kan har måttet stå over de fire siste kampene. Etter 71 minutter ble Griffiths revet overrende innenfor Kilmarnocks straffefelt. Griffiths ga ballen til Sinclair slik at han kunne få sin sjette mål på seks ligakamper og engelskmannen sviktet ikke fra krittmerket. Et flott av Griffiths! Rogic fastsatte sluttresultatet til 6-1 fem minutter før slutt!

Dette var sesongens beste kamp fra Celtics side. Laget spilte med underholdene fotball med høyt press og stor intensitet. Ballen gikk raskt og spillerne fant hverandre med gode løp. Gledelig var det også med nok en gang nærmest utsolgt kamp på Celtic Park. Med en kamp mindre spilt leder Celtic nå Scottish Premiership med fem poeng foran Hearts. På onsdag kommer ligalederen i Premier League, Manchester City i Champions League. Blir det Celtic som kan påføre dem sesongens første tap?

Celtic (4-2-3-1): de Vries (Gordon 46); Lustig, Sviatchenko, Simunovic, Tierney; Brown, Bitton; Forrest, Rogic, Sinclair (Roberts 73); Dembele (Griffiths 65) Ikke benyttet: Gamboa, Toure, Armstrong og McGregor Gult kort: Ingen Tilskuere: 53.532 Celtics beste: Tierney