Celtic gikk videre i cupen
04.04.2021
Celtic sikret seg avansement til 4. runde i den skotske cupen ved å slå ut Falkirk i går kveld. Etter en målløs 1. omgang, slo Celtic tilbake etter hvilen og sikret en 3-0 seier. Den skotske cupen er endelig tilbake igjen etter en pause på over to måneder. John Kennedy valgte å benke profiler som Callum McGregor og Odsonne Edouard. James Forrest startet sin første kamp siden han ble alvorlig skadet i september 2020 og Leigh Griffiths fikk muligheten på topp for første gang siden slutten av januar.

Diego Laxalt hadde Celtics første målsjanse med  en "heading" like over mål på et godt innlegg fra Tom Rogic. Også David Turnbull og Griffiths misbrukte hver sin gode mulighet innledningsvis. Forrest viste hvorfor han har vært så sårt savnet siden september og var virkelig med på å prege kampen med flere gode innlegg fra kanten. Celtic ble mye mer effektive etter pausen og det tok kun ni minutter før Forrest ga laget ledelsen 1-0. Vingen "skjærte inn" fra kanten og satte ballen resolutt bak Falkirks målvakt.

To minutter seinere doble Ryan Christie Celtics ledelse med et velplassert skudd. På dette tidspunktet var kampen så godt som avgjort. Forrest var uheldig som ikke scoret sitt andre for kvelden med et godt skudd like utenfor stolpen. Med 15 minutter igjen å spille satte innbytter Mohamed Elyounoussi inn Celtics 3. mål. Nordmannen satte inn Jonjoe Kennys presise innlegg fra kloss hold.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Kenny, Welsh, Ajer, Laxalt; Brown, Rogic (Soro 72); Forrest (Elyounoussi 74), Turnbull, Christie; Griffiths (Ajeti 62) Ikke benyttet: Barkas, Ralston, Taylor, Duffy, McGregor og Edouard Gult kort: Ingen Celtics beste: Forrest