Celtic gikk videre i cupen!
20.01.2018
Som ventet fikk Celtic ingen problemer med å avansere i den skotske cupen da klubben møtte Brechin City i går ettermiddag. Denne kampen markerte også starten på vårsesongen 2018 etter den tre uker lange vinterpausen i skotsk fotball. Kampen endte til slutt 5-0 og seieren kunne og burde ha vært langt større mot et bortelag som til daglig sliter i bunnen av Scottish Championship. Celtic har for tiden en del skader - Patrick Roberts, Tom Rogic og Leigh Griffiths er fremdeles ikke spillerklare og den nye midtstopperen Marvin Compper har pådratt seg en leggskade. I tillegg har Stuart Armstrong gjennomgått en brokkoperasjon i løpet av vinterpausen.

Celtic tok ledelsen allerede etter to minutters spill ved James Forrest. Det var hans 13. fulltreffer i sesongen 2017/18. Målet kom etter et godt løp fra Scott Sinclair langs venstresiden og en presis pasning inn i feltet. Ni miutter seinere doblet Sinclair Celtics ledelse og kampen var i realiteten over. Resten av omgangen ble preget av at gjestene la seg bakpå og at Celtic ikke var spesielt effektive. Sinclair hadde den beste muligheten til å øke ledelsen før pause med et meget godt langskud. Celtic startet 2. omgang like effektivt som den første og etter 55 spilte minutter stod det 4-0 på resultattavla. Kampens beste spiller, Olivier Ntcham, "headet" inn 3-0 fra kloss hold. Innleget kom fra Mikael Lustig. Dedryck Boyata var sterkest i lufta på et hjørnespark syv minutter seinere og Celtics fjerde mål var et faktum.

Odsonne Edouard fikk lite til i ettermiddag. Han var ganske usynlig og fikk heller ikke så mange baller å jobbe med. Fem minutter før slutt viste han imidlertid sin klasse med et fantastisk mottak og satte inn 5-0. Franskmannen ble elegant spilt igjennom av innbytter Mickey Johnston. I tillegg til målene var Kieran Tierney den spilleren som kom nærmest nettkjenning med en stor målsjanse midtveis i 2. omgang. Trekningen av 5. runde skjer i morgen ettermiddag.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Ajer, Boyata (Bitton 60), Tierney; Brown (Kouassi 60); McGregor, Ntcham; Forrest, Edouard og Sinclair (Johnston 68) Ikke benyttet: de Vries, Simunovic, Miller og Dembele Gult kort: Ingen Tilskuere: 24.879 Celtics beste: Ntcham