Celtic gjorde jobben!
18.07.2019
Selv om kampen ikke var den beste fra Celtic, gjorde Neil Lennons utvalgte jobben i Glasgow i går kveld og sikret avansement til neste kvalifiseringsrunde for gruppespillet til Champions League. Med unntak av et skadet Mikey Johnston valgte Lennon å starte med samme mannskap som han gjorde i Sarajevo for en drøy uke siden. Det betød at Kristoffer Ajer nok en gang måtte spille høyreback.

Celtic startet kampen klart best og skapte et par brukbare målsjanser innledningsvis. Den første store målsjansen var det James Forrest som stod bak, men dessverre var ikke avslutningen presis nok.  Midtveis i omgangen valgte Lennon å flytte nevnte Forrest over på venstresiden og Lewis Morgan tok over plassen som høyreving. Det første målet kom noen få minutter seinere ved Ryan Christie etter et meget godt forarbeid av Odsonne Edouard. Sistnevnte misbrukte en stor målsjanse mot slutten av omgangen da kveldens beste spiller, Callum McGregor spilte spissen igjennom.

Bolingoli-Mbombo hadde en brukbar mulighet til å score i sin hjemmedebut da han "snappet" ballen fra Mirko Oremus. Avslutningen til venstrebacken gikk dessverre for Celtic like utenfor FK Sarajevos mål. Tilsvarende som i den første kampen, scoret FK Sarajevo et mål mot spillets gang. I går kveld utnyttet laget en svak klarering fra Bolingoli-Mbombo og alene med Scott Bain feilet ikke Benjamin Tatar. Etter 76 minutter avgjorde McGregor kampen med et meget godt langskudd og Celtic vant fortjent. Leigh Griffiths fikk en fantastisk mottakelse da han erstattet Edouard like etter. Dette var spissens første kamp siden desember 2018. Seinere i kampen burde Morgan ha økt til 3-1. Nok gang var ikke Celtic "kliniske" nok i det avgjørende trekket.

Nå venter Nomme Kalju fra Estland i neste runde. Første kamp spilles i Glasgow om en uke før returen i Talinn tirsdag 30. juli. Allerede på mandag får Celtic vite hvilken klubb de møter i 3. kvalifiseringsrunde hvis Nomme Kalju beseires.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Ajer, Simunovic, Bitton, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest, Christie (Henderson 88), Morgan (Sinclair 86); Edoard (Griffiths 79) Ikke benyttet: Gordon, Ralston, Jullien og Hayes Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 58.000 Celtics beste: McGregor