Celtic klar for ligacupfinale!
23.10.2016
Celtic ble i ettermiddag klar for sin første finale under Brendan Rodgers ledelse!  Med en fullt fortjent 1-0 seier over Rangers i semifinalen, venter nå Aberdeen i finalen på Hampden Park søndag 27. november. Hampden Park har ikke vært en lykkebane for Celtic de siste årene - klubben har nemlig tapt de tre siste gangene de har spilt på den skotske landslagsarenaen. Rodgers gjorde en endring i forhold til laget som startet mot Borussia Mönchengladbach i Champions League på onsdag - Jozo Simunonovic kom inn for Kolo Toure i midtforsvaret. Ellers så var det dommer Craig Thomson som kom mest i fokus i denne semifinalen...

Det første kvarteret var Celtic det førende laget og skapte de fleste målsjanse. Nærmest nettkjenning var Tom Rogic med et brukbart skudd som dessverre skiftet retning inne i Rangers´straffefelt. Like etter kom dommer Thomson i fokus før første gang da han delte ut et gult kort til Rangers´Barry McKay for filming. Først så det ut som om Thomson skulle blåse straffespark mot Celtic og Simunovic, men det virket som om han etterhvert ombestemte seg. TV-bildene viste tydelig at Simunovic var først på ballen og McKay filmet ikke. Scott Sinclair misset alene med Rangers´målvakt Matt Gilks etter å ha blitt spilt gjennom av Moussa Dembele lik etter. Noen minutter seinere holdt Gilks på å rote det skikkelig til da han sendte ballen rett i beina på Rogic. Sistnevnte hadde ikke forventet dette og klarte ikke å sette ballen i mål fra kloss hold. Siste halvdel av 1. omgang jevnet kampen seg mye mer ut og Rangers kom høyere opp på banen. Celtic var inne i en dårlig periode og spesielt Nir Bitton må ta seg skikkelig sammen etter nok en svak kamp! Han virket nok en gang uinspirert og er tydeligvis helt ute av form.

Rodgers hadde tydeligvis gitt sine elever noen instrukser i pausen for det var et et mye bedre Celtic-lag som entret banen etter hvilen. De siste 45 minuttene var noe av det beste Celtic har levert denne sesongen og Rangers kan takke sin gode målmakt Gilks og dommer Thomson for at det kun ble et baklengsmål. Allerede etter noen minutter kom Thomson i fokus igjen da han helt uforståelig klarte å annullere Erik Sviatchenkos "heading". Det var ingen tvil om at det var dansken som ble holdt i den situasjonen, men han klarte å komme seg fri og var først på ballen. Sinclair misset nok en gang alene med Gilks og etter en halvtimes spill satte han et frispark på undersiden av tverrliggeren. Stuart Armstrong kom inn for Bitton den siste halvtimen for å gi Celtic mer løpskraft og muskler på midtbanen og han stod selv bak et par brukbare målsjanser. Dembele var også farlig fremme et par ganger, men nok en gang stod Gilks i veien. Sinclair ble snytt for et soleklart straffespark da han mot slutten av kampen ble felt av Clint Hill, men Thomson vinket spillet videre.

Det så ut til å gå i mot ekstraomganger, men innbytter Leigh Griffiths ville det annerledes tre minutter før slutt.  Han dro seg fri på høyresiden, sendte en presis pasning lavt inn i feltet hvor Dembele kom løpende og hælsparket ballen i mål. På overtid hadde Griffiths en stor mulighet til å doble ledelsen etter han ble frispilt av Armstrong. Dessverre var Gilks nok en gang med på notene. For å oppsummere så var dette en meget fortjent seier til Celtic. Spesielt etter pause beviste de hvem som er det klart beste laget i Skottland denne sesongen selv om Rangers var langt bedre i ettermiddag enn i den første Old Firm i september.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Sviatchenko, Tierney; Bitton (Armstrong 63), Brown; Forrest (Gamboa 90), Rogic (Griffiths 70), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: de Vries, Toure, McGregor og Roberts Gult kort: Brown og Griffiths Tilskuere: 50.697 Celtics beste: Dembele