Celtic misbrukte muligheter
22.11.2020
Celtic hadde mange muligheter til å vinne gårsdagens oppgjør mot Hibernian i Edinburgh. Dessverre så misbrukte Neil Lennons utvalgte de fleste av dem og måtte ta til takke med poengdeling på Easter Road. Lennon valgte å starte med det samme mannskapet som mot Motherwell for snart 14 dager siden. Det betød at Odsonne Edouard som viste gryende form med to mål for Frankrike U-21 i forrige uke måtte starte på benken. For første gang stilte Celtic sine helsorte 3. drakter.

Spesielt før pause produserte Celtic tilstrekkelig mange målsjanser at det burde ha gått i garderoben med en ledelse. Både Ryan Christie og Albian Ajeti misbrukte flere gode muligheter. Spillet til Celtic var ganske bra til til tider, men det stoppet opp da de nærmest seg Hibernians mål og avslutningene var ikke presise nok. Ofir Marciano i hjemmelagets mål ble ikke satt på det største prøver.

Syv minutter etter pause klønet Scott Brown det til og dyttet Martin Boyle totalt unødvendig innenfor straffefeltet. Scott Bain reddet Kevin Nisbets forsøk fra krittmerket, men Jamie Murphy var mest på hugget og satte returen i mål. Celtics forsvarere stod og så på Murphy i den situasjonen. I det 59. minutt økte Hibernian til 2-0 hvor det nok engang må stilles et stort spørsmålstegn ved forsvarsspillet til Celtic. Hibernian kom seg alt for lett i gjennom på Celtics høyreside hvor Jeremie Frimpong ikke hang med defensivt. Et alt for enkelt mål av Nisbet som gjorde opp for straffespark-missen.

Lennon valgte å ta ut en svak Ajeti og erstatte ham med Edouard med litt over en halvtime igjen å spille. Det ga tydelig Celtic mer inspirasjon og franskmannen skapte en god målsjanse nærmest umiddelbart. Ti minutter før slutt fikk Celtic noe som må være et meget billig straffespark da ballen spratt opp i armen på Paul McGinn. Edouard tok straffesparket og Celtic reduserte til 1-2. På overtid utnyttet Diego Laxalt en tabbe av Paul Hanlon og satte ballen rett i nettaket og utlignet til 2-2.

Det var noe tafatt og sløvt over Celtic i går ettermiddag. Flere nøkkelspillere som Brown, Ajeti og Mohamed Elyounoussi var langt under pari. Tom Rogic hadde heller ingen god dag selv om ham glimtet til med tekniske finesser inne i mellom. Frimpong valgte altfor mange ganger å gå inn i midten istedenfor å prøve og komme seg til dødlinja og slå inn. Dessuten har han store svakheter bakover og er ingen høyreback dessverre. De aller fleste av Hibernians målsjanser ble skapt på nederlenderens side. Med en komfortabel seier til Rangers til Aberdeen i dag er nå avstanden opp hele 11 poeng for Celtic. Selv med to kamper mindre spilt ser det stygt ut og Celtic må virkelig finne tilbake til seg selv. Spiller for spiller er laget mer enn godt nok, men det er noe som ikke stemmer i samhandlingen på banen for Celtic for tiden.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Frimpong, Bittpn, Ajer, Laxalt; Brown (Duffy 72), McGregor; Christie, Rogic (Ntcham 87), Elyounoussi (Griffiths 72); Ajeti (Edouard 57) Ikke benyttet: Barkas, Elhamed, Taylor, Henderson og Klimala Gult kort: Ingen Celtics beste: Laxalt