Celtic på sitt aller beste!
20.10.2018
Celtic fortsatte der de slapp før landslagspausen og spilte en ny meget god kamp mot Hibernian i Glasgow i ettermiddag. Kampen endte til slutt 4-2, men Celtic burde ha vunnet med atskillig større margin. Det gode offensive spillet som fullstendig var fraværende tidligere i sesongen var nå med all tydelighet tilbake. "Celtic stood still in summer" oppsummerte Brendan Rodgers etter kampen og det var en meget treffende kommentar. Kieran Tierney spilte i ettermiddag sin kamp nr. 150 for Celtic. Rodgers gjorde kun en endring i forhold til laget som startet mot St Johnstone for to uker siden - kaptein Scott Brown var tilbake på laget etter skade, mens Leigh Griffiths måtte stå over grunnet sykdom.

Rodgers´utvalgte gikk rett i angrep fra avspark og allerede etter kun noen få minutters spill satte Odsonne Edouard ballen i stolpen fra kloss hold. Målsjansen kom etter et presist innlegg fra Callum McGregor på venstresiden. Like etter måtte Hibernians målvakt Adam Bogdan i aksjon og fikk slått James Forrest´frispark over tverrliggeren. Etter åtte spilte minutter fikk Celtic endelig uttelling ved Tom Rogic. Målet kom etter et fantastisk flott angrep iscenesatt av Forrest og Rogic og sistnevntes avslutning var av virkelig klasse. Olivier Ntcham doblet Celtics ledelse etter 19 minutter hvor duoen Forrest og Rogic var involvert igjen. Like etter måtte dessverre Brown forlate banen med en skade og ble erstattet av Scott Sinclair. Sistnevnte satte ballen i stolpen etter at Bogdan måtte gi en retur på Edouards skadd fra kloss hold. Hvordan Sinclair kunne unngå å score i den situasjonen er nærmest utrolig! Gjestene fra Edinburgh hadde kun en virkelig god målsjanse før pause, men heldigvis for Celtic var Craig Gordon med på notene og fikk avverget Martin Boyles gode "heading" med en reaksjonsredning av virkelig høy klasse.

Hibernian startet offensivt etter hvilen og spilte seg til flere kvalifiserte målsjanser innledningsvis. Det var derfor ikke ufortjent av Florian Kamberi reduserte midtveis i omgangen. Edouard viste like etter tegn på god teknikk og stryke da forserte fra hele Hibernians forsvar, men dessverre traff avslutningen hans stolpen. Kampens beste spiller, Forrest, stod bak kampens største prestasjon etter 69 minutter da han brukte sin enorme fart og løp fra egen banehalvdel og sendte ballen presist til en umarkert Edouard som ikke hadde noen problemer med å øke til 3-1. Et lite skår i gleden kom fire minutter seinere - Mikael Lustig tapte duellen med Steve Mallan og sistnevnte satte ballen utagbart over en utrusende Gordon. Dette var nok et unødvendig baklengsmål på en ellers så meget god ettermiddag for Celtic. Edouard fastsatte sluttresultatet til 4-2 syv minutter før slutt da han ble frispilt av MvGregor og viste tegn på god avslutningsteknikk. Den franske spissen kunne ha fått sin ekte "hat-trick" helt på tampen av kampen da han satt ballen i stolpen. Dette var Celtic stolpetreff i løpet av kampen!

Celtic imponerte virkelig i går ettermiddag og som tidligere nevnt så burde seieren vært langt større! Kampen ble også en meget god reklame for skotsk fotball for Hibernian kom til Celtic Park for å spille fotball og var langt fra noe dårlig lag. Formasjonene, løpende og det hurtige spillet som kjennetegnet Rodgers´ to første sesonger var endelig på plass etter en den svakeste ligaåpningen på 20 sesonger. Fortsetter Celtic dette gode spillet, kan det virkelig bli morsomt å følge klubben fremover. Nå venter RB Leipzig i en bortekamp i Europa League på torsdag og på søndag om litt over en uke er det klart for semifinalen i ligacupen mot Hearts.

Celtic (4-3-2-1): Gordon; Lustig, Benkovic, Boyata, Tierney; Brown (Sinclair 20), Rogic (Kouassi 71), Ntcham; Forrest (Christie 82), McGregor; Edouard Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Simunovic og Morgan Gult kort: Brown Tilskuere: 58.452 Celtics beste: Forrest