Celtic sikret finaleplass!
21.10.2017
Celtic sikret seg i ettermiddag en plass i finalen i ligacupen siste helgen i november. Det ble klart etter en spennende og tidvis dramatisk semifinale mot Hibernian som til slutt endte med 4-2 seier til Celtic. Motstander blir enten Motherwell eller Rangers som møtes i den andre semifinalen i morgen. Ettermiddagens kamp var også nummer 60 på rad uten tap i hjemlig liga og cup. Brendan Rodgers foretok to endringer i forhold til laget som startet Champions League-kampen mot Bayern München på onsdag - Nir Bitton og Callum McGregor var på plass i startoppstillingen på bekostning av Cristian Gamboa og Olivier Ntcham.

Det tok Celtic kun 14 minutter å score kampens første mål. Da hadde allerede Rodgers´utvalgte dominert kampen fra avspark. Stuart Armstrong løftet ballen inn i Hibernians straffefelt og på bakerste stolpe fikk Mikael Lustig stå helt umarkert. Svenske bommet ikke og scoret sitt første mål for sesongen. Celtic fortsatte å dominere kampen resten av omgangen, men skapte ikke de aller største målsjansene. Hibernians største mulighet kom på et frispark ved John McGinn, men Craig Gordon hadde god kontroll. Fire minutter før pause var Lustig på plass igjen og doblet Celtics ledelse. Målet kom på et hjørnespark fra Leigh Griffiths og Lustig utnyttet svak markering i Hibernians forsvar. Hibernians målvakt Ross Laidlow var heller ikke heldig i situasjonen og burde ha avverget baklengsmålet. Det har kun skjedd en gang tidlig at Lustig har scoret to mål i en kamp for Celtic.

Neil Lennon hadde tydeligvis sagt noen alvorsord til sine spillere i garderoben, for det var et helt annet Hibernian som entret banen etter pause. Etter 60 minutters spill fikk de lønn for strevet da Dedryck Boyata felte Martin Boyle innenfor straffefeltet. Straffesparket var omdiskutert fordi det var tydelig at Boyata var først på ballen. Anthony Stokes var sikkerheten selv mot sine gamle lagkamerater og dermed var det kamp igjen. Rodgers gjorde et dobbeltbytte som var med på å avgjøre kampen den siste halve timen. En svak Griffiths ble byttet mot Moussa Dembele og James Forrest erstattet Patrick Roberts.

Dembele brukte kun fem minutter til å sende Celtic opp i ledelsen 3-1. Scott Sinclair bommet regelrett på ballen på Forrest´ gode innlegg og Dembele fikk en enkel oppgave å sette ballen i nettet. Hibernian-spillerne ropte på "offiside", men det var ingen tvil om at Dembele var på rett side. Innbytter Oliver Shaw brukte kun et minutt på å redusere til 3-2 på en kontring og det var på nytt spenning i kampen. Celtic ville imidlertid mest i det siste kvarteret og skapte fire gode målsjanser. Dembele scoret på den siste av dem, men burde ha ekte "hat-trick" denne ettermiddagen. På den tredje av de fire målsjansene klarte han ikke å "stokke beina" etter at Laidlow først hadde gitt en retur. Forrest hadde et godt plassert skudd som like utenfor stolpen til Ladlow. Seiers målet kom på en kontring to minutter før slutt hvor både Sinclair og Dembele var på plass foran mål.

Oppsummet så var dette nok en god gjennomført kamp av Celtic og klubben er klar for sin andre strake ligacupfinale. Selv om Hibernian er et godt fotballag og tidvis ga Celtic kamp, var det ingen tvil om hvem var best og fortjente å vinne. Celtic har et et "ekstra gear" i forhold til de andre klubbene i Skottland for tiden. Imidlertid så står den vanskeligste oppgaven foran Celtic førstkommende onsdag borte mot Aberdeen. Vil Celtic fortatt være ubeseiret etter den kampen?

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Bitton, Boyata, Tierney; Brown, McGregor; Roberts (Forrest 60), Armstrong (Rogic 73), Sinclair; Grifiths Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Ajer og Ntcham Gult kort: Lustig og Brown Tilskuere: 39.813 Celtics beste: Lustig