Celtic skuffet igjen
22.02.2021
Etter fem strake seire på rad i Scottish Premiership, skuffet Celtic stort i bortekampen mot Ross County i går kveld. Kampen hadde avspark kl. 20:30 og dette er uvanlig seint for en søndagskamp. Neil Lennon valgte å endre formasjon slik at Odsonne Edouard var enslig spiss i 4-2-3-1. Totalt gjorde Lennon to endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen på onsdag. Scott Brown og Tom Rogic var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Ismaila Soro og Albian Ajeti.

Greg Taylor pådro seg en skade og måtte byttes ut med Diego Laxalt allerede etter syv minutters spill. Celtic første målsjanse kom etter 24 minutter ved Edouard. Franskmannens avslutning var dessverre ikke presis nok etter et godt forarbeid av Ryan Christie. To minutter seinere måtte Scott Bain i aksjon og fikk slått et skudd fra Blair Spittal over tverrliggeren.

Etter hvilen hadde Celtic ballen mest, men maktet ikke å skape de de største målsjansene. Christie misset en gedigen mulighet. Ross Laidlow i Ross Countys mål stod en meget god kamp og var soleklart banens beste.  Etter 70 minutter tok hjemmelaget ledelsen 1-0 ved Jordan White. Målet kom på et frispark og som så mange ganger tidligere i denne sesongen var markeringen i forsvaret under enhver kritikk.

Dette var nok en kamp langt under pari for Celtic. Selv med 73% ballbesittelse, maktet ikke Celtic å omsette dette til tellende resultater. Spillestilen under Lennon blir for omstendelig, for temposvakt og for lett å forsvarere seg i mot. I tillegg er laget fryktelige svake til å forsvare seg i faste situasjoner. Der blir nesten panikk hver gang det kommer en høy ball inn i straffefeltet.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Kenny, Welsh, Ajer, Taylor (Laxalt 7); Brown, McGregor; Christie (Elyounoussi 82), Rogic (Griffiths 66), Turnbull; Edouard Ikke benyttet: Hazard, Ralston, Henderson, Soro, Klimala og Ajeti Gult kort: Ingen Celtics beste: Ingen