Celtic Supporters Club in Norway
Celtic skuffet mot Kilmarnock!
10.05.2018
Celtic skuffet stort i går kveld mot et defensivt orientert Kilmarnock-lag og spilte sin fjerde målløse ligakamp siden nyttår. Kristoffer Ajer hadde en ball i nettet, men ble korrekt avblåst for "offside". Dette hadde vært nordmannens første mål for Celtic. Med Odsonne Edouard ute med skade og en syk Leigh Griffiths, valgte Brendan Rodgers å spare Moussa Dembele til viktigere oppgaver de to neste ukene. I alt foretok Rodgers fem endringer i forhold til laget som startet mot Hearts på søndag. Scott Sinclair og Stuart Armstrong startet begge sin første kamp på over en måned, mens det er hele to måneder siden Jozo Simunovic var på banen. Patrick Roberts fikk rollen som en "holdende spiss" og det var tydelig at dette var en oppgave engelskmannen ikke helt mestret. 

Kampen ble fryktelig kjedelig og noe av det svakeste Celtic har prestert på lenge. Det ble knapt produsert en målsjanse fra noen av lagene. Gjestene fra Kilmarnock var meget godt organisert og selv om Celtic hadde 72% ballbesittelse så klarte Rodgers´menn ikke å utnytte dette. Midtveis i 1. omgang hadde Ajer en ball i nettet, men var dessverre hårfint i "offside" ha han styrte inn Simunovic´"heading" fra kloss hold. Like etter traff Forrest´"heading" nettaket etter et presist fra Callum McGregor. Armstrong misset en god målsjanse like etter hvilen. Et godt forarbeid og en elegant stikkball fra Sinclair sendte Armstrong alene med Kilmarnocks målvakt, men avslutningen var dessverre for svak. Helt på tampen av kampen "headet" Jack Henry like over tverrliggeren på et hjørnespark av McGregor og nærmere kom ikke Celtic i går kveld.

Dette var Celtics tiende uavgjorte kamp i den skotske ligaen denne sesongen og hele syv av dem har kommet på hjemmebane. Med seier mot Aberdeen i den siste hjemmekampen på søndag vil Celtic få 85 poeng - og det er over 30 færre i forhold til rekorssesongen 2016/17. Noe av forklaringen ligger i at klubben ikke har maktet å avgjøre mange kamper mot svakere motstandere selv med et klart spillemessig overtak. 

Mot Aberdeen på søndag er forhåpentligvis Dembele tilbake i laget og det kan virkelig trenges. Roberts viste med all tydelighet i går at han ikke er en spiss og må spille på kanten for å komme til sin rett. Calvin Miller fikk også muligheten som venstreback, men unggutten imponerte ikke og det spørs om han har noen fremtid i Celtic. En annen unggutt, Ewan Henderson, fikk sin debut da han kom inn for Roberts de siste ti minuttene. Han er en yngre bror av Liam som mange husker fra leieoppholdet i Rosenborg i 2015.

Celtic (4-1-2-3):Bain; Hendry, Ajer, Simunovic, Miller (Tierney 66); Brown; Armstrong (Rogic 66), McGregor; Forrest, Roberts (Henderson 81) og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Ntcham, Kouassi og Johnston Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 50.000 Celtics beste: Ajer
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter