Celtic Supporters Club in Norway
Celtic skuffet mot Rosenborg!
27.07.2017
Celtic fikk ikke det utgangspunktet klubben hadde ønsket seg foran returoppgjøret i Trondheim om uke. Faktisk var det Rosenborg som hadde de største målsjansene og burde ha vunnet kampen! Slik kampen utviklet seg så er nok Brendan Rodgers mest fornøyd med at det ikke ble noen baklengsmål. Dessvere for Celtic så pådro Moussa Dembele seg en strekkskade på trening tidligere i uken og franskmannen er sannsynligvis ute av spill til begynnelsen av september. Det faktum at Leigh Griffiths var suspendert (og i tillegg skadet) gjorde at Rodgers var nødt til å tenke annerledes og det skulle bli Tom Rogic fikk muligheten som spiss. Rogic var tydelig ikke helt konfortabel med den rollen, men han fikk hekller ikke all verdens hjelp fra sine lagkamerater heller. Spesielt innleggene fra James Forrest på høyresiden var svake. Gårsdagens kamp var den første av to kamper hvor Green Brigades seksjon var stengt og satte en demper på steminingen på Celtic Park. 

Kristoffer Ajer fikk sin første kamp fra start og klarte seg meget bra sammen Jozo Simunovic i midtforsvaret. I forhold til forrige kamp mot Linfield var Stuart Armstrong tilbake i startoppstillingen. Scott Brown spilte sin 84. kamp i Europa og det er rekord for en skotsk spiller. Celtic åpnet kampen best og hadde et stort ballinnehav, men maktet ikke å skape så mange målsjanser. Nærmest scoring kom  Armstrong etter ti minutter, men skuddet hans ble blokkert at Tore Reginiussen. Ellers så stoppet Celtics spill opp rundt sekstenmeteren til Rosenborg. Bortelaget på sin side spilte en defensivt god kamp og ga heller ikke Celtic-spillerne mye plass å boltre seg på. Mike Jensen skapte Rosenborgs første store målsjanse halveis i 1. omgang da han fant Milan Jevtovic med en smart pasning. Heldigvis for Celtic Ajer ryddet opp i situasjonen. 

Rommene åpnet seg for trønderne som skapte sin andre store mulighet syv minutter etter pause. Et "frekt" frispark av Vegar Eggen Hedenstad fra nærmest død vinkel holdt på å gå i mål, men Craig Gordon viste sin klasse og fikk slått ballen over tverrliggeren. Rosenborgs største mulighet stod Yann-Erik de Lanlay for - han burde ha satt ballen i nettet da han kom alene med Gordon etter 60 spilte minutter. Celtics prøvde å løfte spillet, men fortsatte å "kjøre seg fast".  Forrest hadde lagets største mulighet på et godt skudd som strøk like utenfor stolpen til Rosenborgs målvakt Andre Hansen. På slutten av kampen bommet Nicklas Bendtner på Jensens gode innlegg og Celtic kunne prise seg lykkelig for dette. 

Dette er femte gang Celtic spilte 0-0 hjemme i første kamp i Europa. I to av de fire forrige har det endt med avansement. Første gang var i 1973 hvor Vejle fra Danmark klarte 0-0 på Celtic Park. I returoppgjøret vant Celtic 1-0 etter mål av Bobby Lennox. Seinere har Celtic silt 0-0 mot Atletico Madrid (i 1974) og AC Milan (i 2007) og tapte det påfølgende borteoppgjøret. Siste gang Celtic gikk videre etter 0-0 hjemme var i 1998 mot St Patrick´s Athletic. Mål av Harald Brattbakk og Henrik Larsson sikret Celtic avansement i Dublin den gangen.

I returoppgjøret i Trondheim førstkommende onsdag blir det viktigste for Celtic å score mål. Vi krysser fingrene for at Griffiths er på plass i angrepet igjen. Ellers så virker det merkelig at Celtic ikke har handlet inn ytterligere en spiss i sommer. Det har vært for tynt besatt på denne plassen altfor lenge!

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Simunovic, Armstrong, Tierney; Brown; Ntcham (Hayes 63), Armstrong; Forrest (Benyu 81), Rogic og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Bitton, McGregor, Ralston og Kouassi Gult kort: Ajer Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Ajer
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter