Celtic slo kraftig tilbake!
16.02.2018
Etter to svake kamper på rad slo Celtic kraftig tilbake i går kveld og spilte en meget god kamp mot sterke Zenit fra St Petersburg. Med en prakfull scoring av Callum McGregor i sin kamp nr. 150 for klubben, sikret Celtic seg en fullt fortjet 1-0 seier og et godt utgangspunkt for returkampen i Russland om en uke. Brendan Rodgers valgte å satse på fysikk i gårsdagens kamp og valgte trioen Scott Brown, Olivier Ntcham og Eboue Kouassi sentralt på midtbanen. Forrige trioen spilte sammen var da Hearts ble slått 3-1 i slutten av januar. Scott Sinclair og Charly Musonda ble vraket i forhold til laget som startet mot Partick Thistle i den skotske cupen på lørdag. Rodgers valgte også å starte med tre midtstoppere. Celtic har store skadeproblemer for tiden og jobben med å sette sammen det beste laget kan ikke ha vært enkelt for Rodgers.

Celtic åpnet kampen agressivt og presset Zenit bakover på banen fra start. Kieran Tierney stod for den første målsjansen med et godt skudd som Zenit-forsvaret fikk slått ballen til hjørnespark. Like etter burde Olivier Ntcham ha gitt Celtic ledelsen 1-0 etter å ha bli spilt igjennom av landsmannen Moussa Dembele. Skuddet til Ntcham gikk like utenfor stolpen til Zenits målvakt. Celtic fortsatte presset og fortstyrret Zenit-forsvaret såpass mye at de gjorde flere feil. På en av situasjonene snappet Kouassi ballen og spilte fri McGregor. Dessverre for Celtic var midtbanespillerens avslutning altfor svak. Zenit hadde en målsjanse før pause og den kom mot spillets gang. Først avverget Dorus de Vries med et flott reaksjonsredning før Tierney reddet på streken. McGregor jobbet utrettelig gjennom hele kampen og var Celtics bestemann i sin offensive midtbanerrolle. Midtveis i omgangen misbrukte han dessverre en gylden mulighet da Ntcham spilte ham fri. Ti minutter før pause slo Tierney et meget god innlegg, men dessverre så kom både Dembele og Kouassi begge for ørlite grann for seint.

Også i 2. omgang var det Celtic som startet best og McGregor hadde den største målsjansen innledningsvis. Kouassi hadde en god mulighet før han ble byttet ut med Musonda. Den lille belgiske teknikkeren preget kampen umiddelbart etter at han kom inn. Tolv minutter før slutt kom kampens flotteste angrep da Dembele satte fart på venstresiden, Musonda snappet ballen og "chippet" den over hele Zenits forsvar til en umarkert McGregor. Mottaket og ikke minst avslutningen til McGregor var det virkelig klasse over. Dette var kanskje Celtic flottest scoring denne sesongen! Etter en meget god 1. omgang datt Celtic noe i intensitet etter pause, men hadde god kontroll på kampen.

For å oppsummere - dette var en meget god gjennomført kamp av Celtic. Dembele var mye er involvert enn på lenge og spilte en god kamp. Jozo Simunovic var "syndebukken" mot Partick Thistle, men klarte seg meget godt i kveld sammen med makker Kristoffer Ajer. Nordmannen imponerte med nok en god kamp. Celtic har et meget godt utgangspunkt foran returkampen selv om laget etter spill og målsjanser burde ha vunnet med større margin. Laget jobbet virkelig sammen som enhet og slapp nesten ikke til Zenit i det hele tatt. Bortelaget hadde kun en reell målsjanse og dem kom i 1. omgang. Celtic skapte langt flere, men avslutningene var ikke presise nok. Det som også var meget gledelig var at Celtic spilte med tre spillere fra eget ungdomskademi (Tierney, Forrest og McGregor). I disse kjøpetider er det ikke mange klubber som kan vise til noe tilsvarende!

Celtic (3-5-1-1): de Vries; Lustig, Simunovic, Ajer; Forrest, Kouassi (Musonda 73), Brown, Ntcham, Tierney; McGregor; Dembele (Edouard 83) Ikke benyttet: Bain, Miller, Hendry, Rogic og Sinclair Gult kort: Lustig, Kouassi, Brown, Ntcham og Dembele Tilskuere: ca. 57.000 Celtics beste: McGregor