Celtic slo tilbake!
21.12.2017
Celtic slo tilbake etter det forsmedelig 0-4 tapet mot Hearts på søndag og beseiret byrival Partick Thistle 2-0 i går kveld. Seieren kunne og burde vært større basert på spill og målsjanser. Odsonne Edouard var tilbake som enslig spiss og var en av tre endringer Brendan Rodgers foretok i forhold laget som startet mot Hearts på søndag. Kristoffer Ajer og Stuart Armstrong var tilbake i startoppstillingen. Ajer spilte nok en god kamp og virker mye tryggere med ballen i beina enn både Jozo Simunovic og Dedryck Boyata. Forhåpentligvis velger Rodgers å satse på nordmannen i de kommende toppkampene mot Aberdeen og Rangers. Det hadde han virkelig fortjent!

Ajer stod også bak Celtics første målsjanse i kampen med en god "heading" på Armstrongs presise frispark. Scott Sinclair hadde også en god mulighet på innledningsvis da han dro seg forbi hele Partick Thistle forsvar. Dessverre var ikke avslutningen presis nok. Etter 35 minutters spill sendte Armstrong i ledelsen 1-0 på et meget godt langskudd. Armstrong har fått en del kritikk i det siste, men i går kveld var han bedre enn på lenge. Et av høstens flotteste mål for Celtic!

I pausen ble den nye tyske midtstopperen Marvin Compper presentert på Celtic Park til øredøvende applaus. Armstrong var på farten i begynnelsen av 2. omgang og skapte Celtics første målsjanse da han dro seg fri på venstresiden og la presist inn til Edouard. Franskmannens avslutning ble mesterlig reddet av gjestenes gode målvakt Tomas Cerny. Partick Thistle hadde problemer å henge med da Celtic satte opp tempoet og måtte ty til ulovligheter. Det medførte hele seks gule kort! Et av de gule kortene fikk Gary Fraser for med vilje å sparke ballen mot Celtics suporterne bak det ene målet. Celtic på sin side pådro seg ingen gule kort.

Kiernan Tierney doblet Celtics ledelse etter 68 minutter. Målet kom etter et meget godt angrep med veggspill med Sinclair. Ungguttem Mickey Johnston erstattet Sinclair de siste snaue 20 minuttene og viste tegn på at han er en meget lovende spiller med fart og teknikk som sine varemerker. Celtic er dermed fem poeng foran Aberdeen etter at klubbene har spilt 19 kamper. Det gjenstår tre ligakamper før et etterlengtet vinterpause for den skotske toppserien.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Lustig, Ajer, Boyata, Tierney; Brown; McGregor, Armstrong; Forrest (Hayes 62), Edouard (Griffiths 79) og Sinclair (Johnston 71) Ikke benyttet: Hazard, Sviatchenko, Ntcham og Dembele Gult kort: Ingen Tilskuere: 54.187 Celtics beste: Armstrong