Celtic snudde kampen med ti mann!
11.03.2018
Celtic tok i ettermiddag et stort steg i retning av å sikre klubbens 49. skotske ligamesterskap ved å slå Rangers 3-2 på Ibrox. Brendan Rodgers utvalgte viste stor mental styrke ved å komme tilbake etter å ha ligget under to ganger og til slutt vinne 3-2 med en mann mindre på banen den siste halvtimen. Like før kampen var Rodgers tvunget til å gjøre en endring da Dorus de Vries ble skadet og Scott Bain fikk sin debut for Celtic. Målvakten som er på utlån fra Dundee spilte sin første kamp siden 28. oktober i fjor. Dedryck Boyata var også tilbake på laget etter å ha vært ute med en kneskade i seks uker. Totalt gjorde Rodgers tre endringer i forhold til laget som startet  mot Morton i den skotske cupen for en uke siden. Kristoffer Ajer ble flyttet ut som høyreback i og med at Mikael Lustig var suspendert for sitt røde kort mot Aberdeen for to uker siden. Celtic har dermed slått sine to største utfordrere i Scottish Premiership i de to siste ligakampene og leder nå på tabellen med ni poeng med en kamp mindre spilt.

En tydelig "rusten" Boyata klønet det til allerede etter tre minutter da han helt upresset mistet ballen til Rangers´Josh Windass som enkelt ga Celtic ledelsen 1-0 da han kom aleine med Bain. Dette var totalt unødvendig og ga Celtic den verst tenkelige starten på kampen!  Heldigvis tok det ikke mange minuttene før Celtic utlignet ved Tom Rogic. Australieneren vant ballen på midten, forserte gjennom Rangers´forsvar og avsluttet med et meget velplassert skudd. Etter en god innledning falt kampen betraktelig i kvalitet - Jozo Simunovic fikk ikke stokket beina på Ajers gode "heading" inne i Rangers straffefelt.  På en kontring ga Daniel Candeias Rangers ledelsen etter 26 minutters spill. På den situasjonen må det være lov å stille et stort spørsmålstegn på markeringen inne i Celtics straffefelt. Rangers´toppscorer Alfredo Morelos misbrukte en stor målsjanse like etter. På overtid i første omgang utlignet Celtic ved Moussa Dembele. Målet kom etter en presis langpasning fra Scott Brown som franskmannen elegant tok ned og satte i mål utagbart for Rangers´gode målvakt Wes Foderingham. Dette var et meget viktig mål for Celtic!

Andre omgang ble innledet med stillingskrig hvor ingen av lagene produserte noen målsjanser av betydning. Kampen fikk en dramatisk vending etter 57 minutter da Simunovic fikk direkte rødt kort av dommer Willie Collum for en albue i ansiktet på Morelos. Den ene linjedommeren stod meget god plassert og signaliserte tydelig til Collum. Selv om Morelas datt lett var nok avgjørelsen helt riktig etter å ha sett reprisen på TV et par ganger. Rangers klarte ikke å utnytte overtaket med en mann mer på banen og istedenfor var det det Celtic som gikk opp til 3-2 ved innbytter Odsonne Edouard. Han ble frispilt av Dembele og feilet ikke alene med Foderingham. Dette var Edouards åttende scoring for Celtic denne sesongen og utvilsomt den viktigste. Målet kom mot spillets gang i en god periode av Rangers. Helt på tampen av kampen misbrukte Morelos en gedigen målsjanse for hjemmelaget - først reddet Bain et skudd fra Windass, men måtte gi en retur og den columbianske spissen satte ballen i stolpen for åpent mål.

Som nevnt innledningsvis viste Celtic mesterskapstendenser i ettermiddag ved å komme tilbake etter å ha ligger under to ganger. Rangers har tydeligvis blitt langt bedre etter at Graeme Murty tok over som trener. Celtics tre mål kom på meget gode prestasjoner, mens Rangers´to var et resultat av svakt forsvarsspill av Celtic. Det sier det meste om styrkeforholdet som fortsatt eksisterer mellom de to rivalene. Om litt over en måned møtes klubbene igjen i semifinalen i den skotske cupen.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Ajer, Simunovic, Boyata, Tierney; Brown, Ntcam; Forrest (Edoaurd 67), Rogic (Hendry 60), McGregor; Dembele (Armstrong 86) Ikke benyttet: Doohan, Roberts, Sinclair og Musonda Rødt kort: Simunovic Gult kort: Bain, Ntcham og Dembele Tilskuere: 50.215 Celtics beste: Brown