Celtic Supporters Club in Norway
Celtic tapte helt fortjent!
30.12.2018
Brendan Rodgers tapte i går sitt første Glasgow-oppgjør etter att han kom til Celtic. På de tolv tidligere oppgjørene under nord-irens ledelse har Celtic vunnet ti og spilt to uavgjort. I går tapte Celtic helt fortjent mot et aggressivt hjemmelag på Ibrox. Resultatet ble 0-1 og Celtic var heldige at det ikke ble flere baklengsmål. Kieran Tierney ble ikke 100% spilleklar (men satt på benken) og anvendelige Callum McGregor gikk inn og spilte venstreback. Total gjorde Rodgers to endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen på onsdag - Olivier Ntcham og Mikey Johnston var inne i startoppstillingen. Sistnevnte fikk muligheten som enslig spiss siden Odsonne Edouard har slitt med skader i det siste (men også han startet på benken). 

Hjemmelaget åpnet kampen klart best og Celtic ble presset bakover innledningsvis. Celtic kan takke Craig Gordon for at det ikke ble noen baklengsmål innledningsvis. Veteranmålvakten (han fyller 36 år på nyttårsaften) vartet opp med to reaksjonsredninger av høy internasjonal klasse. I tillegg tapte Scott Brown en hodeduell og ballen gikk i tverrliggeren. Etter 30 minutter gikk Rangers opp i 1-0 ved Ryan Jack. Det var imidlertid forarbeid til Ryan Kent det var mest klasse over - han fintet Mikael Lustig fullstendig ut av fatning før han passet til Jack. Sistnevnte skudd gikk mellom beina på Scott Brown og satte Gordon fullstendig ut. Den første halvtimen på Ibrox virket det som om Celtic ikke hadde våknet i det hele tatt! 

Skader på både Lustig og Filip Benkovic medførte at Rodgers ble tvunget til å foreta to bytter ved halvtid da både Anthony Ralston og Kristoffer Ajer ble byttet inn. Boytata, som hadde en meget dårlig dag på jobben, holdt på å rote det til like etter hvilen. Han "sov i timen" da Gordon sendte han en ball og det åpnet opp for et skudd for Kent. Heldigvis gikk skuddet rett på Gordon og Boyata reddet returen fra Scott Anfield på streken. Boyatas svake klarering med hodet skapte hjemmelagets neste store målsjanse - nok en gang var det Kent som fikk skutt og nok en gang vartet Gordon opp med en mesterlig reaksjonsredning. Celtic kom mer og mer inn i kampen etterhvert og hadde også en ball i nettet ved McGregor. Ryan Christie spilte McGregor igjennom, men sistnevnte var hårfint i "offside". 

Dette var nok en svak gjennomført kamp av Celtic. Hjemmelaget var ikke så mye bedre, men kjempet betraktelig mer enn Rodgers´menn. Celtic led tydeligvis av at McGregor spilte venstreback og hans gjennombruddskraft og løpssterke var sårt savnet på midten. Likevel var McGregor Celtics klart beste utespiller i kampen. Ingen av de tre sentralt på midtbanen (Olivier Ntcham, Brown eller Christie) hadde den helt store dagen. Denne kampen må Celtic glemme fortest mulig. Nå venter en tre ukers vinterpause og trøsten for være at Celtic fortsatt er på tabelltopp på bedre målforskjell. 

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig (Ralston 45), Boyata, Benkovic (Ajer 46), McGregor; Brown, Ntcham; Forrest, Christie, Sinclair; Johnston (Edouard 60) Ikke benyttet: Bain, Tierney, Hayes og Morgan Gult kort: Lustig, Brown og Ajer Tilskuere: 49.863 Celtics beste: Gordon
 


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter