Celtic til cupfinale!
15.04.2018
Celtic hadde full kontroll mot Rangers i semifinalen i den skotske cupen i ettermiddag og er klar for å møte Motherwell i finalen lørdag 19. mai. Dette var Celtics tiende kamp på rad mot erkefienden uten tap. I de to foregående oppgjørene så det ut til at Rangers hadde nærmet seg Celtic, men i ettermiddag var det igjen klasseforskjell mellom lagene og Celtic vant til slutt 4-0. Celtic er med andre ord på god vei til å bli den første skotske klubben til å vinne "The Treble" to sesonger på rad.

Brendan Rodgers foretok fire endringer i forhold til laget som startet mot Hamilton for en uke siden. Craig Gordon var tilbake mellom stengene, Mikael Lustig erstattet Jack Hendry som var såkalt "cup tied" og på midtbanen var James Forrest og Tom Rogic tilbake på laget. Allerede etter fem minutter kunne Moussa Dembele ha gitt Celtic ledelsen på et godt utført volleyskudd på Olivier Ntchams presise fremspill. Kun stolpen stod i veien og hindret Celtic i å gå opp til 1-0. Celtic fortsatte presset og etter 22 minutter satte Tom Rogic inn det første målet etter et fantastisk angrep. Dembele tok elegant ned en langpasning, spilte til James Forrest som igjen fant Rogic. Australieren fintet ut midtstopper Ross McCrorie før han satte ballen utagbart bak Wes Foderingham. Et virkelig klassemål av Celtic! Syv minutter før pause doblet Callum McGregor ledelsen på et velplassert skudd.Kieran Tierney slo et presist innlegg som Russel Martin ikke fikk ryddet unna og ballen gikk til en umarkert McGregor.

Seks minutter etter pause fikk McCrorie direkte rødt kort etter å ha holdt igjen Dembele innenfor straffefeltet. Franskmannen var igjen sikkerheten selv fra krittmerket og da var kampen i realiteten avgjort. Rangers hadde sin beste periode rett etter utvisningen og produserte to store målsjanser ved Alfredo Morelos. Gordon var virkelig med på notene ved begge anledningene og den siste muligheten kom etter  en svak klarering av Lustig hvor ballen gikk i stolpen.Like etter spilte Ntcham Forrest lekkert igjennom, men avslutningen til sistnevnte var dessverre ikke presis nok. Etter 78 minutter fikk Celtic sitt andre straffespark etter at innbytter Patrick Roberts ble revet ned av Jason Holt. Denne gangen var det Ntcham som var eksekutør.

Som nevnt innledningsvis hadde Celtic full kontroll på kampen. En stor del av årsaken til dette var den sentrale midtbanen med Scott Brown og Ntcham som virkelig stod frem. Helt på topp spilte Dembele sin beste kamp på lenge og jobbet utrettelig.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Ajer, Tierney; Ntcham, Brown; Forrest (Roberts 73), Rogic (Sinclair 60), McGregor; Dembele (Griffiths 80) Ikke benyttet: Bain, Simunovic, Kouassi og Edouard Gult kort: Lustig og Brown Tilskuere: 49.729 Celtics beste: Dembele