Celtic til cupfinalen!
14.04.2019
Celtic kvalifiserte seg i ettermiddag til den sjette hjemlige finalen på rad og møter Hearts i den skotske cupen 25. mai. Drømmen om en ny "The Treble" lever med andre ord i beste velgående. Dette var utvilsomt Celtics beste kamp etter at Neil Lennon returnerte som manager og Celtic hadde fullstendig kontroll på kampen og burde ha vunnet med større margin enn 3-0. Lennon foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Livingston for en drøy uke side. Mikael Lustig og Jonny Hayes var tilbake i startoppstillingen.

Jozo Simunovic stod bak Celtics to første målsjanser. Allerede etter noen få minutters spill måtte Aberdeens målvakt Joe Lewis i aksjon og fikk slått kroatens skudd over dødlinja. På det påfølgende hjørnesparket var Simunovic påpasselig fremme igjen, men denne gangen gikk ballen like utenfor. Aberdeen spilte fysisk fotball og Dominic Ball fikk kampens første gule kort for en altfor sein tackling på Hayes. Like etter fikk James Forrest et feilaktig gult kort for filming da han kom seg fri på høyresiden. Kieran Tierney skapte Celtic gode målsjanse da han serverte Odsonne Edouard med en presis pasning. Fem minutter før pause ble Aberdeen redusert til ti spillere da Ball var altfor tøff i en duell med Ryan Christie. Sistnevnte ble båret ut på båre med nakkekrage og det så ikke pent ut. Like før pause stod Forrest for kampens største prestasjon med et langskudd rett i krysset fra nærmere 25 meters hold.

Celtic fortsatte presset etter hvilen og etter en drøy halvtime doblet Edouard ledelsen på straffespark. Hayes ble sparket på foten av Michael Devlin og franskmannen var sikkerheten selv fra krittmerket. Dette var forøvrig Edouards mål nr. 20 for Celtic denne sesongen. Like etter fikk Lewis Ferguson direkte rødt for en horribel tackling på innbytter Tom Rogic. Ferguson er forøvrig sønn av den tidligere Rangers-spilleren Derek og Barry Fergusons er hans onkel. Kun minutter seiere fastsatte Rogic sluttresultatet til 3-0. Både Simunovic og Edouard hadde hver sin store målsjanse på slutten av kampen og spesielt den franske spissen burde ha satt ballen bak Lewis.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Simunovic, Ajer, Tierney; Brown, McGregor; Forrest (Weah 74), Christie (Rogic 43), Hayes (Sinclair 74); Edouard Ikke benyttet: de Vries, Toljan, Benkovic og Ntcham Gult kort: Forrest Tilskuere: 46.773 Celtics beste: Forrest