Celtic tilbake i Champions League!
24.08.2016
Celtic er tilbake i Champions League for første gang på tre sesonger! Dette betyr så uendelig for både klubben (ikke minst økonomisk) og for oss supportere. En Champions League kamp på Celtic Park er en meget stor opplevelse og det bir spennende å se hvilke klubber som kommer på besøk høsten 2016. Trekningen foregår i morgen (torsdag 25. august) kl. 18:00.

Ellers var kampen i går kveld i Israel mot Hapoel Beer-Sheva en begredelig affære - og må være noe av det svakeste Celtic har levert på svært lenge. Hjemmelaget var klart best gjennom hele kampen og Celtic produserte knapt en målsjanse i løpet av 90 minutter. Likevel måtte Hapoel ha hjelp fra Celtic for å score to mål - begge baklengsmålene til Celtic burde vært unngått! Spesielt det siste var katastrofalt da Saidy Janko nærmest sparket ballen ut av Craig Gordons hender. Tilbake til Janko - han hadde dessverre en meget svak kamp og det er uforståelig at han fikk spille hele kampen. I tillegg til det andre baklengsmålet var det han som på klønete vis forårsaket et straffespark tidlig i 1.omgang. Heldigvis for Celtic så var det dårlig utført av Maharan Radi og Gordon reddet et av sine ytterst få straffespark i karrieren (men utvilsomt det viktigste!). Det er ingen tvil om at Celtics spillertall må styrkes før overgangsvinduet stenger om en uke. Ikke minst på midtbanen - i går kveld var trioen Scott Brown, Nir Bitton og Callum McGregor langt under pari og støttet verken forsvaret eller angrepet. Overspilt er det rette ordet!

Celtics beste periode i kampen var de første ti minuttene - da var det "tæl" i laget og de turde å angrepe på bortebane (dog uten å skape de største målshanene). Kampen endret karakter da Hapoel fikk det omtalte straffesparket etter 14 minutter. Da gikk det opp for hjemmelaget at de faktisk hadde en god mulighet til avansement, og syv minutter etter straffesparket kom det første målet. Celtic har i flere sesonger slitt med å forsvare seg på hjørnespark og 0-1 målet var nok et eksempel på dette. Gordon var uheldig da han "fomlet" ballen i mål - han ble nok forstyrret av Kieran Tierney som i beste hensikt forsøkt å redde på streken. Likevel; dette baklengsmålet burde så absolutt ha vært unngått! Hjemmelaget fikk "blod på tann" etter målet og presset Celtic gjennom resten av omgangen, men heldigvis så var ikke Hapoel spesielt effektive for mål. Mot en bedre motstander hadde Celtic ikke sluppet unna med 0-1 til pause!

Brendan Rodgers erstattet James Forrest med Tom Rogic i pause, men det var nok mange som heller ville ha byttet ut Janko med Erik Sviatchenko på dette tidspunket. Celtics  nye manager er offensiv i tankegangen, og mangler kanskje en del kunnskaper om defensiv organisering og taktikk. Det samme "problemet" hadde han i Liverpool - i sesongen 2013/14 var Liverpool to poeng fra å vinne Premier League, men man vinner ikke når man slipper inn 50 mål på 38 kamper! Etter tre minutter doblet Hapoel ledelsen etter en den tidligere omtale meget klønete opptredenen av Janko og Gordon. Da trengte hjemmelaget kun å score et mål til og presset Celtic resten av kampen. Det ble en omgang med neglebiting for den trofaste gjengen med Celtic-supportere på Oslo Sportsbar! Moussa Dembele hadde Celtics eneste målsjanse i 2. omgang med et godt skudd like utenfor stolpen nærmest umiddelbart etter at han ble byttet inn. Først da Rodgets satte inn Sviatchenko i 65. minutt ble det "ro i rekkene" bakover - og det er ingen tvil om at dansken burde ha på banen mye tidligere. Likevel Celtic rodde dette i land - og det var det viktigste på en ellers helsvart kveld!

Celtic (4-3-3): Gordon; Janko, Toure, Lustig, Tierney; Brown, Bitton, McGregor (Sviatcenko 65); Forrest (Rogic 46), Griffiths (Dembele 56) og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Izaguirre, Armstrong og Roberts Gult kort: Janko, Gordon, Lustig og McGregor Tilskuere: 15.383 Celtics beste: Ingen