Celtic tilbake på sitt beste!
09.12.2018
Celtic reiste seg fra den svake kampen mot Motherwell på onsdag og knuste ligaleder Kilmarnock 5-1 i går ettermiddag. Spesielt første omgang var imponerende og hjemmelaget ledet 4-0 til pause. Med unntak av en småskadet Kieran Tierney så stilte Celtic igjen med sitt aller beste mannskap og totalt foretok Brendan Rodgers fem endringer i forhold til laget som startet mot Motherwell. Mikael Lustig, Emilio Izaguirre, James Forrest, Tom Rogic og Scott Sinclair var alle tilbake i startoppstillingen.

Allerede etter fem minutter lå den første ballen i nettet. Izaguirre fant Forrest med et perfekt slått innlegg fra venstresiden. Sistnevnte var først på ballen og viste klasse ved å "curle" den utagbart bak gjestenes målvakt Daniel Bachmann. Like etter reddet Bachmann et godt plass skudd fra Tom Rogic. Celtics andre mål kom etter 25 minutter på en meget god utført kontring. Christie fosset fremover, spilte til Rogic som igjen fant en fremadstormende Odsonne Edouard. Alene med Bachmann gjorde den franske spissen ingen feil. Celtic skapte flere gode målsjanser og Forrest stod bak den største. Likevel var det kaptein Lustig som "headet" inn Celtic tredje mål på et frispark fra Callum McGregor. På overtid økte Christie til 4-0 på et frispark fra like utenfor straffefeltet til Kilmarnock. Midtbanespilleren er utvilsomt høsten gjennombrudd i Celtic med sitt syvende mål på ti kamper.

Naturlig nok maktet ikke Celtic å følge opp den svært gode omgangen. Etter seks minutter reduserte Kilmarnock på et straffespark da Filip Benkovic felte Rory McKenzie. Craig Gordon kastet seg til riktig hjørne, men kunne ikke forhindre at Eamonn Brophy utlignet fra krittmerket. Kampens beste spiller, Forrest, var nær ved å øke til 5-1 like etter. Han ble spilt frem av Rogic, men dessverre gikk skuddet hans i stolpen. Midtveis i omgangen kunne Forrest feire igjen. Bachmann felt Christie, men dommeren lot Celtic få fordelen og ballen gikk til Forrest som sikkert satte den i nettmaskene. Like før slutt "curlet" Sinclair i stolpen og kampen ebbet dermed ut med en solid 5-1 seier.

På torsdag venter kanskje sesongens viktigste kamp for Celtic mot RB Salzburg i Europa League. Med minst uavgjort er Celtic sikret spill i Europa og etter nyttår. Dette vil utvilsomt være en ny fjær i hatten for Rodgers & co etter den skuffende starten i høst hvor gruppespillet i Champions League glapp.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Benkovic, Izaguirre; McGregor, Christie (Brown 77); Forrest, Rogic (Ntcham 61), Sinclair; Edouard (Griffiths 66) Ikke benyttet: Bain, Gamboa, Hendry og Hayes Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.457 Celtics beste: Forrest