Celtic tilbake på sitt beste!
25.12.2016
Etter tre heller svake ligakamper på rad, var Celtic på selveste Julaften tilbake på sitt beste med en meget god gjennomført kamp borte mot Hamilton. Seieren ble til slutt 3-0 og spesielt etter pause var Celtic gode selv med en spiller mindre på banen. Callum McGregor fikk et totalt feil idømt gult kort to minutter inn i 2. omgang og med et gult fra fra før måtte midtbanespilleren forlate banen. Brendan Rodgers valgt å spare Jozo Simunovic grunnet Hamiltons kunstgress og gjorde totalt fire endringer i forhold til laget som startet mot Partick Thistle på tirsdag. Erik Sviatchenko, Emilio Izaguirre, Stuart Armstrong og Leigh Griffiths var tilbake i startoppstillingen.

Celtic tok initiativet fra start i et ufyselig vær med regn og vind på et kungress som Scott Brown i et avisintervju før kampen beskrev som "horrible". Sviatchenko kunne ha ført Celtic i ledelsen allerede etter fire minutter på en god "heading" på Griffiths presise hjørnespark. Dessverre for Celtic traff ballen tverrliggeren. Dommer Wille Collum kom i fokus i kampen og han burde ha blåst for straffespark til vertene da Cristian Gamboa meide ned Dougie Imrie. Like etter fyrte Gamboa av et godt langskudd som like utenfor Hamiltons mål. Fire minutter før pause fikk Celtic lønn for strevet da McGregor fant Griffiths med en perfekt slått langpasning og sistnevnte feilet ikke alene med vertenes mplvakt Gary Woods.

Dessverre for Celtic måtte Griffiths forlate banen i pausen med en smell i leggen og ble erstattet av Moussa Dembele. Som nevnt innledningsvis ble McGegror utvist to minutter pause. Totalt feil av dommer Collum - duellen med Scott McMann var en kollisjon og ikke i nærheten av noe gult kort! Celtic fortsatte å spille god fotball og etter 54 minutter punkterte banens bestemann Stuart Armstrong kampen med et fantastisk skudd fra omtrent 30 meters hold. Dette må være årets mål i skotsk fotball! Dembele som ikke har scoret sin ligacupfinalen mot Aberdeen 27. november fastsatte sluttresultatet til 3-0 syv minutter før slutt etter godt forarbeid av en annen innbytter, James Forrest. Det kunne blitt flere mål for Celtic og Scott Brown skulle ha hatt et straffespark da han ble holdt i trøya mot slutt av kampen.

Nå venter noen dagers julefeiring for Rodgers og hans spillere før Ross County kommer på besøk onsdag 28. desember. Skottland har ikke de samme tradisjoner som fotball på 2. juledag (Boxing Day) som i England.

Celtic (4-1-2-3): Gordon; Gamboa, Lustig, Sviatchenko, Izaguirre; Brown; McGregor, Armstrong; Roberts (Bitton 51), Griffiths (Dembele 46) og Sinclair (Forest 76) Ikke benyttet: de Vries, Toure, Christie og Henderson Rødt kort: McGregor Gult kort: McGregor Tilskuere: 5.003 Celtics beste: Armstrong