Celtic utklasset Rangers
04.09.2022
Celtic var det klart beste laget i gårsdagens Glasgow-derby og vant til slutt 4-0 etter en forrykende 1. omgang hvor Ange Postecoglous utvalgte satte inn tre mål på litt over en halvtimes spill. Postecoglou valgte å stille med det samme laget som slo Dundee United 9-0 for en snau uke siden.

Kampen hadde så vidt startet da John Lundstram tacklet Kyogo stygt. Japaneren fikk seg en smell i skulderen og måtte byttes ut etter kun noen minutters spill og ble erstattet med Girgos Giakoumakis. Celtic lot seg ikke affære og allerede etter åtte minutters spill ga Liel Abada Celtic ledelsen 1-0. En fantastisk slått pasning av Matt O'Reilly medførte at Abada kom alene mot Rangers' målvakt Jon McLaughlin. Sistnevnte hadde ingen god dag på jobben og burde ha reddet avslutningen fra israelitten. Celtic-spillerne ropte på straffespark da Ryan Kent felte Abada, men dommer Nicky Walsh vinket spillet videre. Etter en drøy halvtime doblet Jota ledelsen på kampens beste prestasjon. Nok en gang var det en perfekt pasning fra O'Riley som var åpnet hele Rangers' forsvar og Jotas lobb var det meget høy klasse over.

På dette tidspunktet var i praksis kampen avgjort, men Celtic ville mer og Abada satte inn sin andre mål for dagen med tre minutter igjen å spille. O´Reilly, som spilte en svært god kamp, var nest sist på ballen for tredje gangen i kampen. Selv om Rangers åpnet best etter hvilen, hadde Celtic full kontroll de siste 45 minuttene og Joe Hart var knapt borti ballen. Innbytter David Turnbull utnyttet en tabbe av McLaughlin da han snappet opp et meget svakt utspark og kunne enkelt sette ballen i det tomme målet.

Celtic har nå fått en luke på fem på tabellen i Scottish Premiership. På tirsdag er det duket for en ny festforestilling når selveste Real Madrid kommer på besøk i Champions League. Forhåpentligvis makter Celtic å heve ytterligere og kan gi den regjerende mesteren noe å bryne seg på.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Starfelt (Jenz 57), Carter-Vickers, Taylor; McGregor, Hatate (Mooy 73), O'Riley (Turnbull 73); Abada (Maeda 73), Kyogo (Giakoumakis 5) og Jota Ikke benyttet: Siegrist, Ralston, Forrest og Haksabanovic Gult kort: Carter-Vickers, Starfelt og Giakoumakis Tilskuere: 58.636 Celtics beste: O'Reilly