Celtic utklasset Shamrock!
08.07.2017
Shamrock Rovers ble overhodet ingen motstander i etttermidagens sesongoppkjøringskamp. Da dommeren blåste av for 90 minutter på Tallaght Stadium i Dublin stod det hele 9-0 på reultattavla og seiersmarginen kunne ha vært enda større! Brendan Rodgers gjorde tre endringer i forhold til laget som startet mot Slavia Paha på tirsdag. Erik Sviatchenko, Stuart Armstring og Moussa Dembele var tilbake i startelleveren. Førstnevnte erstattet Dedryck Boyata som ble skadet i kampen i den tsjekkiske hovedstaden. Scott Brown måtte forlate banen etter en drøy halvtime, men det er neppe snakk om noen alvorlig skade for kapteinen.

Celtic spilte for første gang i den nye populære grønne bortedrakten. Mikael Lustig ble førstemann på scoringslista etter ti minutters spill da han ekspderte et presist fremspill fra James Forrest i mål. Stuart Armstrong doblet ledelsen tretten minutter seinere med en avslutning fra kort hold. Celtic var virkelig i støtet og det tredje målet kom etter kampen beste angrep på venstresiden hvor Tom Rogic, Kieran Tierney og Scott Sinclair alle var involvert før Moussa Dembele avsluttet med en "tap-in". Tierney var også involvert i Celtics mål nummer fire like før pause da han la et presist innlegg til en umarkert Sinclair.

Demble misset en stor mulighet fem minutter etter hvilen, men like etter satte James Forrest inn 5-0 med en god soloprestasjon. Sinclair satte inn mål nummer seks etter 66 minutter fra kort hold. Gode kombinasjoner mellom Rogic og Armstrong tre minutter seinere sendte Celtic opp i 7-0. Armstrong var sistemann på ballen. Innbytter Jonny Hayes scoret sitt første mål for Celtic ni minutter før slutt før Rogic fastsatte sluttresultatet til 9-0. Det siste målet kom i det 86. minutt etter god kombinasjon mellom Sinclair og Rogic.

Dette var en perfekt gjennomkjøring for Celtic før alvoret starter med kvalifisering mot Linfield i Belfast førstkommende fredag.

Celtic (4-3-3): Gordon (de Vries 62); Lustig, Simunovic (McGregor 72), Sviatchenko, Tierney (Izaguirre 62); Brown (Bitton 32), Armstrong, Rogic; Forrest (Hayes 62), Dembele (Griffiths 62) og Sinclair