Celtic vant skandalekamp
14.07.2017
Celtic hadde ingen problemer med å slå Linfield 2-0 i Belfast. Av sikkerhetsmessige grunner ble kampen flyttet til i kveld grunnet oransjeordenes årlige markering 12. juli.   Celtic valgte ikke å selge billetter og de rundt 300  Celtic-supporterne på Windsor Park hadde kjøpt direkte fra Linfield. Kampen utviklet seg til en skandale og det toppet seg da Leigh Griffiths i 2. omgang fikk en flaske kastet etter seg og fikk gult kort av den spanske dommer for å ha halt ut tiden! Dette må få konsevenser for Linfield og UEFA må ta affære!

Hjemmelaget kan takke sin snart 40 år gamle målvakt Roy Carroll (mest kjent fra tiden i Manchester United) for at det ikke ble ble et større tap enn 0-2. Tom Rogic stod bak Celtics første målsjanse etter tolv minutter på et godt skudd. Fire minutter seinere var Stuart Armstrong frempå og kunne ha gitt Celtic ledelsen. Det var imidlertid Scott Sinclair som ga Celtic ledelsen 1-0 da han "headet" en ball fra kloss etter et innlegg fra James Forrest. Da hadde engelskmannen allerede hatt to gode sjanser, men Caroll var med på notene. I det 22. minutt doblet Celtic ledelsen med Rogic som ekspderte et presist slått hjørnespark av Griffiths i mål.

Like etter at den spanske dommeren blåste igang kampen i 2. omgang hadde Griffiths ball i nettet, men ble korrekt avblåst for "offside". Fire minutter seinere reddet Carroll et godt skudd fra Armstrong. Kampens kontrovers kom midtveis i 2. omgang da Griffiths fikk det omtalte gule kortet! Da hadde det et god stund haglet med mynter og andre gjenstander fra tribunen. Brendan Rodgers valgte å bytte ut Griffiths og sette inn Dembele. I tillegg fikk Jonny Hayes sin første obligatoriske kamp for Celtic ha han erstattet James Forrest. Hayes bidro sterkt og skapte flere gode muligheter med sin gode fart og presise innlegg. Blant annet var han arkitekten bak gode målsjanser for Dembele og Armstrong. Mot slutten av kampen reddet Carroll en god mulighet fra Mikael Lustig.

Celtic kontollerte kampen, men imponerte ikke selv om spillet før pause var rimelig bra. Likevel var dette en god gjennomføring og et godt utgangspunkt for returoppgjøret i Glasgow førstkommende onsdag.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Sviatchenko, Tierney; Brown, Armstrong; Forrest (Hayes 70); Rogic, Sinclair; Griffiths (Dembele 69) Ikke benyttet: de Vries, Izaguirre, Bitton, Kouassi og McGregor Gult kort: Brown, Simunovic, Armstrong, Griffiths og Rogic Tilskuere: ca. 10.000 Celtic beste: Rogic