Celtic var effektive mot Dundee!
01.11.2018
Celtic var meget effektive med fem mål på under 30 minutter mot Dundee i går kveld. Brendan Rodgers kunne innkassere sin 100. seier som Celtics manager på 144 kamper. I forhold til laget som startet mot Hearts i semifinalen i ligacupen på søndag gjorde Rodgers fire endringer. Craig Gordon var tilbake mellom stengene og i tillegg startet Celtic med Dedryck Boyata, Scott Sinclair og Ryan Christie. Gårsdagens kamp viste med all tydelighet at det for tiden er stor forskjell mellom topp og bunn i skotsk fotball - hjemmelaget Dundee skapte knapt en målsjanse og Celtic var meget effektive.

Selv om det tok 20 minutter før den første scoringen kom - så var Celtic i førersetet allerede fra første spark på ballen. Innledningsvis hadde både Kieran Tierney og Tom Rogic sine muligheter, men den første virkelig store muligheten kom etter et kvarter ved Christie. Det var fullt fortjent da Rogic satte inn Celtic første mål etter meget godt forarbeid av Callum McGregor. Celtic fikk et noe billig straffespark da Mikael Lustig ble hindret innenfor Dundees straffefelt etter en halvtimes spill. Som så mange ganger tidligere var Sinclair sikkerheten selv fra krittmerket. Fem minutter seinere var det klart for 3-0 ved James Forrest. Målet kom på et meget godt utført angrep hvor McGregor først vant ballen på midtbanen og fant Tierney med en presis ball - sistnevnte satte fart og la inn til en umarkert Forrest.

Tre minutter på overtid i 1. omgang kom Celtics fjerde mål ved Odsonne Edouard og nok en gang var det Forrest som stod bak den avgjørende pasningen. Celtic fortsatte for fullt også etter hvilen og Christie satte inn 5-0 etter kun tre minutter. Ved denne anledningen var det Edouard som hadde "assist". Den franske spissen hadde en tendens til å holde litt for mye på ballen i går kveld og utnyttet ikke sine lagkamerater gode løp. Rodgers valgte å erstatte Edouard og Rogic etter 55 spilte minutter - Daniel Arzani fikk sin debut og Lewis Morgan fikk også muligheten. Arzani viste gode takter - han var uredd i spillestilen og aldri redd for å utfordre. Dessverre måtte han forlate banen ti minutter før slutt med noe som så ut som en alvorlig kneskade. På dette tidspunktet hadde Celtic gjort sine tre innbytter og måtte avslutte kampen med en spiller mindre på banen.

På lørdag venter nok en gang Hearts på motsatt banehalvdel. Det blir nok en meget viktig kamp og med seier så vil Celtic kun være ett poeng etter Edinburgh-klubben på tabellen med en kamp mindre spilt.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata (Ajer 69), Benkovic, Tierney; McGregor, Rogic (Morgan 55), Christie; Forrest, Sinclair; Edouard (Arzani 55) Ikke benyttet: Bain, Hendry, Hayes og Johnston Gult kort: Rogic Tilskuere: 7.960 Celtics beste: Forrest