Celtic viste karakter!
18.08.2016
Celtic viste virkelig karakter i går kveld for måten laget kom tilbake på etter å ha fått en skikkelig kalddusj i begynnelsen av 2. omgang. Etter en meget godt gjennomført 1. omgang med 3-0 til pause, slo Hapoel Beer-Sheva tilbake med to mål på like mange minutter. Mange tanker gikk nok da et år tilbake til den katastrofale avslutningen mot Malmö FF. Forskjellen fra i fjor var at det fremdeles var over en halvtime å spille på stillingen 3-2. Brendan Rodgers endret formasjon til 4-4-2 og Celtic viste hva som bodde i laget og sikret til slutt en 5-2 seier. Foran returoppgjøret i Israel på tirsdag er dette et godt utgangspunkt - Hapoel Beer-Sheva må nå score minst tre mål!

Celtic tok tak i kampen umiddelbart og viste stor vinnervilje fra første spark. Det resulterte i 1-0 etter kun ni minutters spill ved Tom Rogic. Målet kom etter et godt løp av Scott Sinclair - han ble felt av Hapoels målvakt David Goresh på vei igjennom og Rogic var påpasselig fremme på returen. Kampen jevnet seg ut etter Celtics ledermål, men hjemmelaget hadde likevel god kontroll bakoer anført av Kolo Toure og en meget god Scott Brown. Kapteinen har startet den sesongen eksemplarisk og virker å være tilbake på det nivået vi vet at han har inne. Et meget godt igangsatt angrep av Toure sørget for at Celtic doblet ledelsen etter 35 minutter - ballen gikk via Sinclair til Jamest Forrest på høyrekanten og hans presise innlegg møtte Leigh Griffits på hodet. Griffiths var også mannen bak Celtics tredje mål med et utsøkt frispark fra omtrent 20 meters hold opp i krysset. Vakkert rett og slett!

Gjestene fra Israel som knapt hadde en målsjanse i 1. omgang, måtte frem på banen etter hvilen og det var også nettopp det som skjedde. Det resulterte i to baklengsmål etter henholdsvis 55 og 57 minutters spill. På det første var dessverre Callum McGregor ukonsentrert og opphevet "offside fellen", mens det andre baklengsmålet var rett og slett et meget godt angrep av Hapoel som avsluttet ved Moar Melikson. Som nevnt innlednigsvis kom Celtic mesterlig tilbake og sikret et godt utgangspunkt etter mål av innbytter Moussa Dembele og kaptein Brown. Før dette misbrukte Sinclair et meget god målsjanse da han kom alene mot Goresh, men avslutningen var ikke presis nok. Celtics fjerde mål kom et hjørnespark av Griffiths og Dembele var sist på ballen med en god "heading". Da viste kampuret på Celtic Park 73 minutter. Kun tre minutter seinere hadde Craig Gordon en reaksksjonsredning av klasse - og den var viktig for resultatet! Brown fastsatte sluttresultatet til 5-2 fire minutter før slutt på et godt skudd.

Oppsummert var gårsdagens kamp en severdig forestilling - spesielt for den nøytrale tilskuer. For oss Celtic-supportere var det nok en del neglebiting på 3-2, men Celtic viste en innsats og vinnervilje som har vært savnet lenge. Utvilsomt har kjøpet av en klassespiller som Sinclair vært med på å heve de andre på laget. Brown er nevnt, men også Forrest har hatt en meget god start på sesongen. Rodgers har heldigvis evnen til å justere formasjon under kamp - innbyttet av den ballsikre Nir Bitton mot en ikke altfor god McGregor var med på å sikre sluttresultatet. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig (Janko 63), Toure, O´Connell, Tierney; Brown, McGregor (Bitton 60); Forrest, Rogic (Dembele 70), Sinclair; Griffiths Ikke benyttet: Fasan, Sviatchenko, Henderson og Christie Gult kort: Toure, Forrest, Sinclair og Bitton Tilskuere: 52.659 Celtics beste: Brown