Celtic Supporters Club in Norway
De nest beste var ikke gode nok!
25.10.2018
Kveldens oppgjør mot RB Leipzig i Europa League viste med all tydelighet at Celtics nest beste spillere ikke er gode nok. James Forrest måtte stå over kampen grunnet det røde kortet han fikk i Salzburg for tre uker siden. Scott Brown, Tom Rogic og Leigh Griffiths var alle skadet og det var et B-preget mannskap Brendan Rodgers stilte med på Red Bull Arena i Leipzig i kveld. Kieran Tierney fikk æren av å være kaptein for andre gang i Europa League og totalt gjorde Rodgers fem endringer i forhold til laget som startet mot Hibernian på lørdag.

Celtic kunne ha tatt ledelsen allerede etter åtte minutters spill ved Odsonne Edouard. Den franske spissen ble elegant spilt igjennom av Lewis Morgan, men dessverre var ikke avslutningen presis nok selv om det var et godt forsøk fra en vanskelig vinkel. I det hele tatt spilte det noe urutinerte Celtic-mannskap en bra kamp frem til en halvtime da hjemmelaget utnyttet en tabbe i forsvaret. Eboue Kouassi og Dedryck Boyata må ta på seg mesteparten av skylden for dette baklengsmålet. Kun fire minutter seinere doblet RB Leipzig ledelsen etter at Cristian Gamboa tapte en duell på høyresiden - det resulterte i et innlegg til brasilianske Burma som ikke feilet alene med Craig Gordon. Sistnevnte hadde en nok en god på jobben og skal ha en del av æren at det kun ble to baklengsmål på Celtic i kveld. 
 
Etter hvilen fikk Celtic mer kontroll defensivt, men klarte dessverre ikke å skape noe særlig fremover på banen. Hjemmelaget virket heller ikke interessert i å ta for mange sjanser og dermed ble 2. omgang en relativt kjedelig affære. Rodgers valgte å sette inn Scott Sinclair i de siste 19 minuttene uten at det hjalp noe nevneverdig. Jozo Simunovic som overraskende fikk starte kampen måtte bæres ut med en ankelskade med et kvarter igjen å spille.

Nå har Celtic unnagjort de to vanskelig bortekampene i Europa League. Med full pott på hjemmebane og en seier mot Rosenborg i Trondheim i slutten av november har klubben fortsatt gode muligheter på avansement. Det RB Leipzig viste  i kveld var ikke skremmende for de ca. 4.000 tilreisende Celts og er absolutt mulig å slå i Glasgow med nøkkelspillerne som Brown, Forrest og Rogic på plass. På søndag førstkommende venter Hearts i semifinalen i ligacupen - under Rodgers har Celtic ofte slått tilbake etter en svak kamp i Europa. 

Celtic (4-3-2-1): Gordon; Gamboa (Lustig 46), Simunovic (Hendry 75), Boyata, Tierney; Kouassi, McGregor, Ntcham; Christie, Morgan (Sinclair 71); Edouard Ikke benyttet: Bain, Izaguirre, Benkovic og Hayes Gult kort: Boyata Tilskuere: ca. 45.000 Celtis beste: Tierney

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter