Dembele rundet 30 mål!
02.03.2017
Moussa Demebele nådde en ny milepæl i bortekampen mot Inverness i går kveld med ytterligere to scoringer. Dette var franskmannens mål nr. 30 og 31 for Celtic og han bør absolutt ha muligheten til å tangere Leigh Griffiths´40 scoringer fra forrige sesong. Det er imidlertid ikke bare Dembele som kan score mål for Celtic - Stuart Armstrong fant også veien til nettmaskene i går kveld og ble dermed den femte Celtic-spilleren med minst ti mål denne sesongen. Inverness er forøvrig den eneste klubben som har tatt poeng fra Celtic i hjemlig liga og cup i sesongen 2016/17. Det skjedde 18. september i fjor da Celtic slapp inn et mål på overtid slik at kampen endte 2-2. Siden dengang har Celtic utviklet seg voldsomt under Brendan Rodgers og fremstår nå med en helt annen intensitet, trygghet og bevegelse. Rodgers karakteriserte gårsdagens kamp som en "complete performance" og det sier det meste!

Mikael Lustig og Gary Mackay-Steven var tilbake i startoppstillingen og var de to endringene Rodgers gjorde i forhold til laget som startet mot Hamilton på lørdag. Celtic tok initiativet fra start i kampen og Kieran Tierney hadde bortelagets første målsjanse med et godt skudd like over tverrliggeren. Kampens beste spiller, Dembele, hadde også to store målsjanser innledningsvis. Han beviste nok en gang at han ikke kun kan score mål, men bidro også til å skape sjanser for andre. Spesielt samspillet med Scott Sinclair var tidvis imponerende. Hjemmelagets målvakt, Owain Fon Williams, hadde en travel kveld og hadde sin beste redning i kampen på Mackay-Stevens velplasserte skudd etter en halvtimes spill. Det skulle gå 43 minutter før Celtic endelig fikk "hull på byllen" og gikk fortjent opp til 1-0 på en vakker scoring av Sinclair! Engelskmannen viste stor avslutningsteknikk ved denne anledningen.

Det tok kun sekunder før Dembele doblet Celtics ledelse etter pausen. Han utnyttet to grove feil hos hjemmelaget - først mistet Ross Draper ballen på midtbanen og alene med Dembele bommet Fon Williams regelrett på ballen og den franske spissens 30. mål for sesongen var et faktum. Tre minutter seinere burde Sinclair ha økt Celtics ledelse til 3-0, men avslutningen var dessverre ikke presis nok. Armstrong satte inn Celtics tredje mål på et vakkert frispark fra omtrent 25 meters hold midtveis i 2. omgang. Inverness skapte en av sine få målsjanser da Ian Vigurs fyrte av et langskudd - heldigvis for Celtic var Craig Gordon med på notene og fikk slått ballen over tverrliggeren. Dembele økte til 4-0 etter 73 minutter på en elegant "chipp" etter å ha blitt frispilt av Tierney.

Rodgers er i ferd med å slette alle rekorder i ligaen denne sesongen med 26 seiere av 27 mulige kamper. Han har allerede slått Jock Steins rekord fra sesongen 1967/67 med 27 kamper uten tap fra starten av en sesong i hjemlig liga og cup. For å sette det litt i perspektiv så er Rodgers´Celtic nå to poeng foran Martin O´Neills mesterlag fra sesongen 2003/04 på like mange kamper og hele 17 poeng foran Ronny Deilas mannskap forrige sesong!

Celtic (4-3-3): Gordon; Lustig, Boyata, Sviatchenko, Tierney; Bitton, Brown (Henderson 78), Armstrong; Mackay-Steven (McGregor 67), Dembele og Sinclair. Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Toure, Izaguirre og Griffiths Gult kort: Ingen Tilskuere: 5.948 Celtics beste: Dembele