Dessverre ikke gode nok!
20.10.2016
Gårdsdagens kamp mot Borussia Mönchengladbach viste dessverre at Celtic har et stykke igjen til de beste klubbene i Europa. Celtic skal all honnør for å at de ga alt, men et taktisk og velorganisert tysk lag var klart best og vant fortjent med to mål. Brendan Rodgers startet med samme mannskap som mot Manchester City i forrige kamp i Champions League. Det betød at Kolo Toure var tilbake i midtforsvaret sammen med Erik Sviatchenko. Trioen Mikael Lustig, Nir Bitton og Tom Rogic var alle tilbake i laget etter å ha stått over mot Motherwell på lørdag. Selv om det var to tabber av Toure som sikret Borussia seieren, viste gårsdagens kamp at Celtic skriker etter en ny sentral midtbanespiller. Spesielt Bitton var svak og lot tyskernes "playmaker" Lars Stindl få for mye plass. Borussia spilte som nevnte taktisk klok fotball - var hurtige og presise på overgangene og ikke minst tok vare på sine målsjanser! Som vanlig var steminingen på Celtic Park upåklagelig med nesten 58.000 tilskuere på plass!

Celtics første målsjanse etter godt kombinasjonsspill av Moussa Dembele og Scott Sinclair hvor sistnevnstes avslutning dessverre ble et enkelt bytte for Borussias sveitsiske målvakt Yann Sommer. Bitton slo et godt frispark fra nærmere 25 meter, men Sommer fikk slått ballen ut til hjørnespark. Deretter tok gjestene mer og over spillet - spesielt var det farlige på kontringer på Kieran Tierneys side. Dessverre var Tierney ved flere ganger i første omgang ute av posisjon og Sviatchenko måtte hjelpe til å rydde opp. Appropos rydde opp - Celtic kan takke Craig Gordon for at det stod 0-0 til pause. Ham impornerte med tre reasksjonsredninger av ypperste klasse! Celtics beste målsjanse før pause stod Sinclair helt på tampen da Tom Rogic slo en "genial" løpeball, men det spørs om ikke vingen heller skulle ha lagt inn istedenfor å avslutte selv.

Begynnelsen av andre omgang var Celtics beste periode i kampen. Det var tydelig at laget hadde fått instrukser om å være mer gjennombruddshissige. Dessverre ga dette ikke uttelling i tellende resultat. Dembele og Sinclair var mye involvert, men de var ikke presise nok foran Borussia mål. I det 57 minutt utnyttet Strindl en meget svak klarering av Toure - han gjorde det for vanskelig for seg selv og burde ha sendt ballen ut til hjørnespark istedenfor å drible seg ut av situasjonen. Totalt unødvendig av Celtics mest rutinerte spiller! Rodgers svarte med å sette inn Leigh Griffitths og Patrick Roberts i de siste snaue 20 minuttene uten at dette hjalp så mye. Celtics spill stoppet seg dessverre opp i den siste tredjedelen og Borussias forsvar hadde en forholdsvis enkel jobb med å rydde opp. Kampen ble avgjort etter 77 minutter da Toure mistet ballen til Stindl og han han tapte også den påfølgende duellen med Andre Hahn som nettet sikkert. Roberts skapte problemer for Borussia på slutten av kampen med flere gode dribleserier på høyrekanten, men dessverre så var ikke Celtic i stand til å utnytte det.

Etter to tap på hjemmebane ser det unektelig stygt ut for spill i Europa etter nyttår for Celtics del. Dette var kampen som MÅTTE vinnes, og nå må Celtic virkelig overgå seg i de tre gjenstående kampene for å sikre avansement. Dessverre så blir kampen husket for Toures to store tabber - på dette nivået blir man hardt og ubønnhørlig straffet!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney; Bitton (McGregor 63), Brown; Forrest (Roberts 73), Rogic (Griffiths 71), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: de Vries, Simunovic, Izaguirre og Armstrong Gult kort: Tierney Tilskuere: 57.814 Celtics beste: Sviatchenko