Dommeren kom i fokus!
06.05.2018
Dommer Bobby Madden kom virkelig i fokus under ettermiddagens oppgjør mellom Hearts og Celtic i Edinburgh. Spesielt i starten av kampen kokte det i hodet på Madden. Hearts´Steven Naismith burde vært utvist tidlig i 1. omgang etter to stygge tacklinger mot henholdsvis Scott Brown og James Forrest, men spissveteranen fikk ikke en gang gult kort! I tillegg så underkjente Madden feilaktig et mål for Hearts på stillingen 0-0 og på Celtics utligning var Dedryck Boyata hårfint i "offside". Brendan Rodgers valgte å spare Kieran Tierney i ettermiddagens kamp, mens Moussa Dembele var tilbake i startelleveren etter å ha stått over de to siste ligakampene.

Celtic var ute etter å revansjere det forsmedelige 0-4 tapet forrige gang klubbene møttes på Tynecastle i midten av desember. Etter en jevnspilt åpning av kampen var det hjemmelaget som satte ballen i nettet bak Scott Bain etter et drøyt kvarters spill. Helt feilaktig ble dette "målet" annulert for angrep på Celtics målvakt. Det var ingen tvil om at det var Bain som selv mistet ballen og han ble ikke hindret. I angrepet etter scoret imidlertid Kyle Lafferty på en kontring for Hearts med en flott avslutning fra hjørnet av straffefeltet. Det kan også diskuteres om Celtic burde ha fått et frispark i forkant av angrepet. Celtic viste mental styrke og kun fire minutter seinere "headet" Dedryck Boyata inn utligningen på et presis slått frispark av Olivier Ntcham. TV-bildene viste at Boyata var hårfint "offside" da ballen ble spilt, men dette var vanskelig for dommertrioen å se.

Moussa Dembele misbrukte to gode scoringsmuligheter før pause. På den første ble han flott spilt i gjennom av James Forrest - Hearts´målvakt Joe McLaughlin var dessverre for Celtic med på notene og reddet mesterlig. Den andre målsjansen var større - Dembele benyttet sin styrke og teknikk til å dra seg fri fra John Souttar, men franskmannen var i ubalanse da han fyrte av skuddet. På sin tredje mulighet fikk Dembele endelig lønn for strevet seks minutter etter hvilen - en perfekt lissepasning fra Tom Rogic kombinert med utsøkt avslutningsteknikk medførte av Celtic gikk opp i ledelsen. Odsonne Edouard måtte forlate banen etter 54 minutter med noe som så ut som "hamstring" og da ryker nok resten av sesongen for spisstalentet.

Celtic dominere den siste halvtimen og både Forrest og innbytter Stuart Armstrong misbrukte hver sin gode målsjanse. En annen innbytter, Scott Sinclair, hælsparket til Forrest som "curlet" ballen like utenfor stolpen til Hearts. Like etter var Forrest på ferde igjen og spilte igjennom Armstrong, men dessverre var ikke avslutningen ikke god nok. Fire minutter på overtid fastsatte Sinclair sluttresultatet til 3-1 fra kloss hold. Dette var engelskmannens tiende ligamål for Celtic.

Celtic (4-1-2-3): Bain; Lustig, Ajer, Boyata, McGregor; Brown; Rogic (Roberts 82), Ntcham; Forrest, Dembele (Armstrong 60) og Edouard (Sinclair 54) Ikke benyttet: de Vries, Hendry, Simunovic og Miller Gult kort:McGregor Tilskuere: 19.031 Celtics beste: Forrest