Dramatisk avslutning i Aberdeen!
26.12.2018
Det ble en dramatisk avslutning på ettermiddagens kamp mot Aberdeen med tre mål på de siste fire minuttene. Celtic vant imidlertid helt fortjent 4-3 og to av hjemmelagets mål kom på straffespark i en kamp hvor Willie Collum ikke hadde sin beste dag på jobben. Brendan Rodgers valgte å gjøre fem endringer i forhold til laget som startet mot Dundee på lørdag - Craig Gordon, Mikael Lustig, Dedryck Boyata, Scott Brown og Ryan Christie var alle tilbake i startoppstillingen.

Allerede etter seks minutter ga Scott Sinclair Celtic ledelsen 1-0 med sitt mål nr. 50 for klubben. Callum McGregor sprintet ned langs venstresiden, la et presist innlegg som gikk via Tom Rogic og en Aberdeen-spiller før Sinclair enkelt kunne sette ballen i nettet fra kloss hold. Etter 24 minutter kom Collum i søkelyset for første gang da han blåste straffespark da Niall McGinn ble hindret av Emilio Izaguirre. Det var en klønete inngripen av Celtics venstreback, men sannsynligvis heller ikke et straffespark. Uansett Stevie May utlignet til 1-1 fra krittmerket. Kampen falt i intensitet resten av omgangen - Celtic hadde likevel de største målsjansene og Ryan Christie var nærmest nettkjennning med en litt for upresis avslutning etter å ha blitt spilt igjennom av Sinclair.

Rodgers valgte å erstatte en svak Izaguirre med Jonny Hayes ved pause. En annen som ble byttet ut var Aberdeen Niall McGinn - han burde ha forlatt tidligere i kampen etter en meget stygg tackling på Christie. Helt utrolig at ikke Collum dro opp det røde kortet i den situasjonen! Første del av andre omgang var jevnspilt uten at noen av lagene skapte de helt store målsjansene. Da Rodgers valgte å sette inn Odsonne Edouard etter 70 minutter for McGregor skulle det endelig løsne for bortelaget. Franskmannen fant James Forrest med en perfekt slått pasning, sistnevnte satte fart og sendte ballen inn i midten til en ventende Sinclair og dermed ledet Celtic 2-1. Syv minutter seinere kom kampens store dommertabbe - Aberdeens kaptein Greame Shinnie regelrett kastet seg ned i løpsduellen med Mikael Lustig og Collum gjorde sin andre store tabbe for dagen. Sam Cosgrove satte sikkert det total feildømte straffesparket i mål bak Craig Gordon. To kjappe mål på like mange minutter førte til en 4-2 ledelse til Celtic. Det var duoen Edouard og Sinclair som stod bak begge. Først spilte Sinclair fri franskmannen før rollene ble byttet om for det fjerde mål. På overtid reduserte hjemmelaget til 3-4 ved Lewis Ferguson etter svakt forsvarsspill av Celtic.

Resultatet reflekterte ikke kampen - Celtic var langt bedre enn Aberdeen og spilte tidvis meget bra fotball. En som totalt sviktet i ettermiddag var Rogic med nok en svak kamp. Han spiller ikke mot Rangers på lørdag grunnet landslagsspill med Australia og det kanskje like greit. Forhåpentligvis så blir Kieran Tierney skadefri til kampen på Ibrox for Izaguirre holder dessverre ikke dette nivået lenger.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Benkovic, Izaguirre (Hayes 45); Brown, McGregor (Edouard 70); Forrest (Ajer 87), Rogic, Sinclair; Christie Ikke benyttet: Bain, Ralston, Ntcham og Johnston Gult kort: Sinclair Tilskuere: 20.027 Celtics beste: Sinclair