Dramatisk Glasgow-derby!
31.03.2019
Celtic tok i ettermiddag et langt skritt nærmere å sikre klubbens åttende strake ligamesterskap ved å vinne 2-1 over Rangers. Kampen ble virkelig dramatisk, men Celtic vant til slutt fullt fortjen etter spill og målsjanser. Etter dagens kamp økte Celtic sin ledelse til 13 poeng i Scottish Premiership med syv kamper igjen å spille. Dette bør gå veien for Neil Lennon & co!  I forhold til laget som startet mot Dundee for 14 dager siden, gjorde Lennon tre bytter da Dedryck Boyata, Olivier Ntcham og Jonny Hayes var tilbake i startoppstillingen.

Ntcham startet Celtics første målsjanse ved å finne Kieran Tierney med en perfekt slått langpasning. Sistnevnte satte fart, la inn til Hayes som "flikket" videre til Edouard. Uheldigvis for franskmannen så gikk avslutningen rett på en utrustende Alan McGregor i Rangers´ mål, men standarden var likevel satt i kampen! Etter 27 minutter vant Scott Brown ballen på midten, James Forrest sendte den videre til Edouard som raskt oppfattet situasjonen og var alene med to Rangers-forsvarer. Edouard viste sin klasse og med styrke, fart og presisjon ga han Celtic ledelsen 1-0. Dette var en meget prestasjon av den unge spissen for denne situasjonen var ikke "ferdig scoret". Fire minutter seinere startet dramatikken da Alfredo Morelos fikk et korrekt idømt direkte rødt kort for å ha slått Brown i ansiktet. Dette var colombianerens femte røde kort i inneværende sesong! Tierney avsluttet omgangen med et godt plassert skudd som McGregor så vidt slått til hjørnespark.

Lennon valgte å bytte ut Jonny Hayes med Scott Sinclair i pausen og engelskmannen brukte ikke lang tid på å markere seg. Callum McGregor  spilte Sinclair alene gjennom med Rangers´ målvakt, men ballen gikk i nettveggen fra kloss hold. Av en eller annen merkelig grunn, mistet Celtic initiativet og lot Rangers komme inn i kampen. Kvalitetsmessig var det stor forskjell på de to omgangene fra hjemmelagets side. På sin første mulighet i kampen kontret Rangers og Ryan Kent inn 1-1. Dette ga bortelaget "blod på tann" og Celtic hadde i en periode nok med å forsvare seg. Ved en anledning må Celtic takke Scott Bain for en reaksjonsredning av høy klasse. Både Tierney og Boyata måtte begge gå ut med skader og da sistnevnte forlot banen hadde Lennon brukt alle sine tre innbytter. Dermed måtte kampen fortsette med ti mot ti spillere - det burde ha vært ti mot ni i favør Celtic da målscorer Kent var særdeles heldig å ikke ble utvist da han slo Brown i ansiktet. Det er helt utrolig at dommer Bonny Madden ikke så denne situasjonen!

Fire minutter før slutt utnyttet McGregor en feilpasning av Rangers på midten, spilte frem Edouard som valgte riktig løsning da han sentret til en langt bedre plasser Forrest. Celtic vant med dette fullt fortjent 2-1. Det ble likevel dramatisk på tampen og kun en fantastisk klarering av Kristoffer Ajer i siste sekund hindret gjestene i å utligne. Ajer spilte forøvrig en meget god kamp og var sammen med Brown og Edouard Celtics klart beste i ettermiddag. Etter at Madden hadde blåst av kampen fikk Rangers´ Andy Halliday rødt kort for krangel og usportslig opptreden mot Brown. Siste ord er nok ikke sagt og det er nok tre Rangers-spillere som kan forvente seg disiplinærstraff i etterkant.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig, Boyata, Ajer, Tierney (Toljan 73); Brown, Ntcham (Rogic 64); Forrest, McGregor, Hayes (Sinclair 46); Edouard Ikke benyttet: de Vries, Simunovic, Burke og Weah Gult kort: Hayes, Brown og Edouard Tilskuere: 58.773 Celtics beste: Brown