Edouard med "hat-trick"!
02.12.2017
Odsonne Edouard ble den store helten med tre mål i ettermiddagens ligakamp mot Motherwell. Innbytter James Forrest satte inn to slik at Celtic til slutt vant fullt fortjent 5-1. Dette var den tredje kampen på seks dager mot Motherwell og utvilsomt den beste av dem. Celtic er dermed oppe i 67 kamper på rad utren tap i hjemlig liga og cup. Brendan Rodgers gjorde hele seks endringer i forhold til laget som startet på onsdag. Edouard er nevnt, men også Kristoffer Ajer, Olivier Ntcham, Jonny Hayes, Tom Rogic og Scott Sinclair var blant de som startet i ettermiddag. Dette sier ganske mye om hvor sterk Celtics spillerstall er for tiden.

Selv om det var Motherwell som skapte den første målsjansen i kampen, var det Celtic som hadde initiativet gjennom hele kampen. Ntcham stod bak Celtics første målsjanse med et godt langskudd som gikk like over målet til Trevor Carson. Etter 16 minutter gikk Celtic opp til 1-0. Edouard møtte Scott Sinclairs presise innlegg og satte ballen i nettet utagbart for Carson. Rogic fant Edouard med en av sine mange presise pasninger og etter 33 minutter stod det 2-0 på resultattavla. Celtic hadde ytterligere en ball i nettet ved Rogic, men dommer Kevin Clancy blåste av for "offiside" selv om ikke linjedommeren vinket.

Mot spillets gang og etter dårlig markering i Celtics midtforsvar, reduserte Motherwell til 2-1 ved Elliott Frear. Rodgers valgte å sette inn Forrest og Callum McGregor for Hayes og Ntcham. Forrest hadde kun vært på banen i åtte minutter før han økte Celtics ledelse til 3-1. Celtic fortsatte presset og i løpet av de siste seks minuttene scoret Edouard og Forrest en gang til hver. Dette var Forrest 9. mål for Celtic (Forrest har aldri scoret mer enn ni mål for Celtic på en sesong) og han er i bedre form enn på mange år. Det burde ha vært ti - for Carson reddet mesterlig fra vingen på stillingen 3-1.

Rodgers var naturlig nok meget fornøyd med Edouard etter kampen. Ikke bare scoret han tre mål, men løpene hans var det klasse over. Franskmannen er i tillegg stor og sterk og vanskelig å spille mot. For oss nordboere var hyggelig at Ajer igjen fikk muligheten og 19-åringen klarte seg meget god. Nå venter Anderlecht i Champions League på tirsdag og Celtic kan sikre seg en plass i Europa League etter nyttår.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Ajer, Boyata, Tierney; Ntcham (McGregor 68), Brown; Hayes (Forrest 68), Rogic, Sinclair (Armstrong 77); Edouard Ikke benyttet: de Vries, Simunovic, Kouassi og Griffiths Gult kort: Brown Tilskuere: ca. 57.000 Celtics beste: Edouard