En helt grei dag på jobben!
03.03.2018
Celtic hadde en helt grei dag på jobben og hadde ingen problemer med å avansere til semifinalen i den skotske cupen i ettermiddag. Motstander Morton spilte ingen dårlig kamp, men etterhvert kom nivåforskjellen mer og mer til syne og Celtic vant til slutt komfortabelt 3-0. Den tyske midtstopperen Marvin Compper fikk sin debut for Celtic i ettermiddag etter overgangen fra RB Leipzig tidlig i januar. Ellers så var det gledelig å se Patrick Roberts på benken igjen etter et tre måneders lang skadeavbrekk med en "hamstring" skade. Celtics hjemmekamp mot Dundee ble utsatt på onsdag, men i ettermiddag var det mulig å spille fotball på Celtic Park.

Brendan Rodgers utvalgte tok umiddelbart grep i kampen og Mortons kaptein Thomas O´Ware reddet Celtics første målsjanse på streken. Målsjansen kom på etter et presist innlegg fra  James Forrest som Dembele møtte med hodet. Like etter hadde Jozo Simunovic en "heading" i nettveggen, før Tom Rogic testet gjestenes gode målvakt Derek Gaston med et meget godt skudd. Nærmere kom ikke Celtic før hvilen - Rodgers satset offensivt og byttet ut Scott Sinclair med Odsonne Edouard. Allerede to minutter etter at han entret banen misbrukte Edouard en meget god målsjanse.

Etter 63 minutter fikk endelig Celtic lønn for strevet da Dembele scoret sitt første av to mål. Rogic sendte en utsøkt ball inn i feltet og franskmannen "headet" inn 1-0. Syv minutter seinere ble Dembele felt innenfor Mortons straffefelt. Dembele tok straffesparket selv og Celtic doblet sin ledelse. Han hadde også en gylden mulighet til et "hat-trick", men Gaston var med på notene. To minutter før slitt fastsatte Edouard sluttresultatet til 3-0. Skuffende var det at kun 18.255 tilskuere hadde tatt turen til Celtic Park i ettermiddag. I morgen kveld trekkes semfinalene i den skotske cupen og de spilles helgen 14/15 april.

Celtic ble et mye bedre lag etter at Edouard ble byttet inn. Sammen med Dembele ga den unge franskmannen Celtic en helt ny dimensjon på topp. Det er ingen tvil om at den franske spissduoen liker å spille sammen og Celtic har også tidligere denne sesongen fungert meget bra med Dembele og Edouard på topp. Kanskje vil Rodgers starte med sine to spisser mot Rangers neste søndag?

Celtic (3-4-2-1): de Vries; Ajer, Simunovic, Compper (McGregor 83); Forrest, Brown, Ntcham, Tierney; Rogic (Musonda 68), Sinclair (Edouard 46); Dembele  Ikke benyttet: Bain, Lustig, Kouassi og Roberts Gult kort: Ingen Tilskuere: 18.255 Celtics beste: Dembele