En ren formalitet!
30.07.2019
Kveldens returoppgjør Talinn mot Nomme Kalju ble en ren formalitet for Celtic. To mål i hver sin ende av kampen var nok til å vinne 2-0. Sammenlagt ble det 7-0 til Celtic og i neste kvalifiseringsrunde venter en langt vanskeligere motstander i rumenske Cluj. Neil Lennon valgte å gi Christopher Jullien sin etterlengtede debut i midtforsvaret. Ellers var Craig Gordon og Anthony Ralston tilbake i laget. Førstnevnte spilte sin første kamp siden nyttårskampen 2018 mot Rangers.

En livlig Mikey Johnston skapte flere gode målsjanser for Celtic innledningsvis og det var også ham som stod forarbeid til 1-0 etter ti minutters spill. Hjemmelagets midtstopper Aleksandr Kulinits klarte ikke å skjerme Johnstons presise innlegg og satte ballen i eget nett. Celtic fortsatte å dominere resten av omgangen, og både Lewis Morgan og Olivier Ntcham misbrukte hver sin brukbare målsjanse. Gordon var knapt nær ballen før hvilen, men ti minutter etter måtte han i aksjon da Kaspar Paur kom alene. Debutant Jullien hadde en god "heading" innledningsvis i 2. omgang.

Etter 70 minutters spill ga Lennon Maryan Shved sin debut og ukraineren holdt på å score umiddelbart. Morgan spilte ham i gjennom, men dessverre var ikke avslutningen presis nok. Imidlertid skulle Shved få muligheten til å score i sin debut med en vakker lobb tre minutter på overtid. Et noe reservepreget Celtic hadde ingen problemer med å vinne i Talinn. Både Callum McGregor og James Forrest var hjemme i Glasgow og spart til neste ukes batalje med Cluj. Som nevnt blir dette en langt tøffere motstand og Celtic må for første gang denne sesongen vise fra sin beste side.

Celtic (4-3-2-1): Gordon; Ralston, Simunovic, Jullien, Bolingoli-Mbombo; Brown, Bitton (Shved 70); Morgan, Ntcham (Christie 84), Johnston (Sinclair 61); Griffiths Ikke benyttet: Bain, Ajer, Hayes og Edouard Gult kort: Bitton Tilskuere: ca. 7000 Celtics beste: Ntcham