En skikkelig sliteseier
19.11.2016
Celtic måtte virkelig jobbe for å få meg seg alle hjem poengene fra Rugby Park. Til slutt ble det Stuart Armstrongs mål et minutt før pause som skilte lageme på iskald kveld i Kilmarnock. Brendan Rodgers var ikke fornøyd med at Celtic måtte spille fredag kveld etter å ha hatt 14 spillere ute på internasjonale oppdrag. Emilio Izaguirre og Tom Rogic kom begge hjem seint tilbake fra lange reiser og startet på benken. Det betød at Callum McGregor måtte spille venstreback. I tillegg spilte Dedryck Boyata sin første kamp siden han ble skadet i kvartfinalen i den skotske cupen i begynnelsen av april. Innledningsvis virket Boyata "rusten" med flere svake pasninger, men han spilte seg opp etterhvert.

Moussa Dembele hadde Celtics første scotingsmulighet, men han var dessverre ørlite grann for sein til å sette James Forrest´presise innlegg bak Kilmarnocks målvakt Jamie McDonald. Like etter var Erik Sviatchenko nærme med en god "heading" på et hjørnespark. McDonald måtte ut i full strekk på et meget godt skudd av Forrest og fikk slått ballen ut til hjørnespark. Kilmarnock hadde også sine muligheter og nærmest var Flo Bajaj. Heldigvis for Celtic var ikke avslutningen presis nok og gikk like utenfor målet til Craig Gordon. Dembele hadde en ball i nettet fem minutter før pause, men Scott Brown ble korrekt avblåst for "offside" i trekket før. Celtics mål kom på en god kontring startet av Forrest - han var noe heldig som fikk igjen ballen etter å ha mistet den, "flikket" videre til Dembele som så så at Armstrong kom på et godt løp av bakfra. Alene med McDonald misset ikke midtbanespilleren og Celtic gikk helt fortjent til med pause med 1-0.

Celtic burde ha doblet ledelsen umiddelbart etter pause da McGregor kom alene med McDonald. Slike situasjoner må ganske enkelt tas bedre vare på! Scott Sinclair "blåste" returen langt utenfor mål. McDonald var både heldig og god da han fikk avveget et skudd fra Patrick Robets. Engelskmannen hadde den vanskelig rollen som bindeledd mellom midtbanen og den enslige spissen Dembele. Dette er ikke Roberts´beste posisjon og etter 66 minutter ble han byttet ut med Rogic. Kilmarnock avsluttet de siste 20 minuttene av kampen best og skapte et par gode målsjanser. Hadde hjemmelagets spisser vært mer treffsikre kunne kampen fort ha endt uavgjort. Mikael Lustig hadde kampens siste store målsjanse helt på tampen med et skudd i stolpen. Nok en gang var det Forrest som stod bak fremspillet. Nok en gang holdt Celtic nullen bakover og nærmer seg nå 700 minutter uten baklengsmål i hjemlig liga og cup.

Det var hele 7.785 Celtic-supportere som hadde tatt turen til Kilmarnock i går kveld! Altså over 70% av dem som var på Rugby Park var Celts. Selv om det ikke er spesielt langt fra Glasgow til Kilmarnock er 7.785 bortesupportere et svært imponerende tall. Ingen andre klubber i Storbritannia er i nærheten av å ha så mange reisende supportere som Celtic - og som alltid gikk det hele uten antydning til bråk! Verdens beste supportere rett og slett!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Boyata, Sviatchenko, McGregor; Armstrong, Brown; Forrest (Bitton 85), Roberts (Rogic 66), Sinclair; Dembele Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Izaguirre, Toure og Christie Gult kort: Brown, Armstrong og Sinclair Tilskuere: 10.962 Celtics beste: Forrest